Husbåde skal bygges i Odense Havn

På Havnegade 100 - i den gamle værftsbygning på Odense Havn kan man atter høre hamren og banken. Firmaet AltSkib vil i 2003 starte en produktion på 5 - 6 husbåde om måneden.

-

På Havnegade 100 - i den gamle værftsbygning på Odense Havn kan man atter høre hamren og banken. Firmaet AltSkib vil i 2003 starte en produktion på 5 - 6 husbåde om måneden, hvilket vil give mindst 30 nye arbejdspladser.

Mere plads
\"Vi har før bygget husbåde i Kastrup, men efterspørgslen er nu så stor, at vi skal have mere plads\", siger direktør i AltSkib, Niels Chr. Nielsen til TV2/Fyn og forsætter,
\"Skal der bygges skibsbåde seriøst skal det være på Odense Havn\". I øjeblikket arbejder AltSkib på en enkelt båd, som skal fungere som restaurant i København. Men allerede den 12. januar kommer der 3 gamle pramme ind, som skal ombygges.
\"Derudover går vi i gang med, i samarbejde med Lindøværftet, at bygge helt nye husbåde, som bliver bygget på en slags flåder i stedet for pramme\", siger Niels. Chr. Nielsen.

Stort husbåds-marked
Der har i de seneste år været en stigende efterspørgsel på husbåde. På det danske marked er det især københavnere, der ønsker at bo i et hjem, der vugger. Københavns Havn har i deres seneste havneplan udvidet antallet af kajpladser til husbåde. Men også Rudkøbing Havn har vist interesse.
\"Og så har vi et stort marked i Tyskland og Holland\", oplyser Niels Chr. Nielsen, som normalt sidder i København, men to gange om ugen tager til Odense for at se til båd-byggeriet.

En husbåd vil koste det samme som et mindre parcelhus, altså omkring 1 mio. kroner. Men taget i betragtning af beliggenheden er det ganske rimeligt, mener direktøren.