Huspriserne falder mest i Syddanmark

Huspriserne faldt i årets tredje kvartal, og størst er faldet i Syddanmark.

Prisen på de danske huse falder. Fra andet til tredje kvartal faldt priserne for enfamiliehuse således med 0,2 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Dagens tal vidner om, at den fremgang vi har oplevet i 2014, stadig bygger på et skrøbeligt fundament, hvor vi således kan opleve kvartaler med tilbagegang. Det er dog vores vurdering, at fundamentet stadig holder, siger Sofie Heerup Friis, økonom i BRFkredit.

Der er dog stor forskel på, hvordan huspriserne udvikler sig rundt omkring i landet. I Region Hovedstaden steg hus priserne med 1,3 procent i gennemsnit.

Og det største fald kan man finde i den anden ende af landet - i Region Syddanmark, hvor priserne faldt med 2,1 procent.

- Det er kun en lille uge siden, vi fik tal for samme periode fra Realkreditrådet og Realkreditforeningen, siger Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea.

- Sammenligner man de to statistikker, vil man se, at begge statistikudbydere er enige i, at det igen går fremad på boligmarkedet, siger hun i en kommentar til at tallene.

Ser man prisudviklingen over et år, er der dog også prisstigninger hele vejen rundt. På landsplan er enfamiliehuse steget med 3,9 procent.

Igen var det i Region Hovedstaden, at priserne steg med - men 6,3 procent. Og lige efter kommer Region Nordjylland med prisstigninger på 5,7 procent, viser tallene. De øvrige tre regioner havde prisstigning mellem 1,0 procent og 1,9 procent.

- Vi forventer, at den positive udvikling vi generelt har set på boligmarkedet i 2014 vil fortsætte i 2015, siger Sofie Heerup Friis i en kommentar.

- Vi forventer således, at i 2015 vil ligge med positive stigningstakter. Det skyldes at vi hen over året har oplevet bedring, siger hun.