I det fynske folks tjeneste

Huspriserne falder mest i Syddanmark

Huspriserne faldt i årets tredje kvartal, og størst er faldet i Syddanmark.

Familien Hjort Hansens hus i Ejby er lige blevet solgt for 300.000 mere end de ville have fået for to år siden

Prisen på de danske huse falder. Fra andet til tredje kvartal faldt priserne for enfamiliehuse således med 0,2 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Dagens tal vidner om, at den fremgang vi har oplevet i 2014, stadig bygger på et skrøbeligt fundament, hvor vi således kan opleve kvartaler med tilbagegang. Det er dog vores vurdering, at fundamentet stadig holder, siger Sofie Heerup Friis, økonom i BRFkredit.

Der er dog stor forskel på, hvordan huspriserne udvikler sig rundt omkring i landet. I Region Hovedstaden steg hus priserne med 1,3 procent i gennemsnit.

Og det største fald kan man finde i den anden ende af landet - i Region Syddanmark, hvor priserne faldt med 2,1 procent.

- Det er kun en lille uge siden, vi fik tal for samme periode fra Realkreditrådet og Realkreditforeningen, siger Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea.

- Sammenligner man de to statistikker, vil man se, at begge statistikudbydere er enige i, at det igen går fremad på boligmarkedet, siger hun i en kommentar til at tallene.

Ser man prisudviklingen over et år, er der dog også prisstigninger hele vejen rundt. På landsplan er enfamiliehuse steget med 3,9 procent.

Igen var det i Region Hovedstaden, at priserne steg med - men 6,3 procent. Og lige efter kommer Region Nordjylland med prisstigninger på 5,7 procent, viser tallene. De øvrige tre regioner havde prisstigning mellem 1,0 procent og 1,9 procent.

- Vi forventer, at den positive udvikling vi generelt har set på boligmarkedet i 2014 vil fortsætte i 2015, siger Sofie Heerup Friis i en kommentar.

- Vi forventer således, at i 2015 vil ligge med positive stigningstakter. Det skyldes at vi hen over året har oplevet bedring, siger hun.