I det fynske folks tjeneste

Huspriserne i Syddanmark stiger mere end i København

Mens priserne i 2. kvartal steg 2,9 procent i København steg de med fire procent her i regionen.

Huspriserne stiger over hele landet, men sammenligner man prisstigningerne for andet kvartal, viser tallene, at hovedstaden sakker bagud. Mens priserne er steget med 2,9 procent i hovedstaden, er de steget med fire procent i Region Syddanmark. Det fremgår af boligstatistikken fra Realkreditrådet. 

- På landsplan er huspriserne godt tre procent højere end for et år siden. Stigningen kan ses i alle regioner. Den årlige ændring i huspriserne har nu været positiv i alle regioner i seks kvartaler i træk. Det viser, at fremgangen på husmarkedet er bredt funderet i alle regioner, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

For andet kvartal er resten af Sjælland, der med 6,6 procent er steget mest, mens Midtjylland præcis slår hovedstaden med en stigning på tre procent. I Nordjylland er priserne steget 3,3 procent.

Priserne på lejligheder er 8,1 procent højere end for et år siden. Den største fremgang var i Region Nordjylland og Region Hovedstaden med en stigning på henholdsvis 9,1 procent og 8,8 procent. For de øvrige regioner er stigningen mellem 4,8 procent og 8,4 procent.

- Priserne på ejerlejligheder er på landsplan steget med godt otte procent i forhold til for et år siden, og der er tale om højere priser i alle regioner. På det meget omtalte ejerlejlighedsmarked i Københavns by er priserne knap ni procent højere end for et år siden, siger Ane Arnth Jensen.

Ifølge Boligmarkedsstatistikken blev der i 2. kvartal 2016 handlet 4,3 pct. færre huse sammenlignet med samme periode sidste år. Der var færre handler i alle regioner på nær Region Sjælland, hvor der var en lille fremgang på 1,0 procent.

Læs også Prut om husprisen: Fynboer giver størst nedslag ved hushandel

- Handelsaktiviteten på husmarkedet kunne i 2. kvartal ikke helt leve op til det høje niveau sidste år, hvor aktiviteten nåede op på det højeste niveau, der er set siden finanskrisen. Der er dog tale om en pæn handelsaktivitet, hvis man sammenligner med det gennemsnitlige aktivitetsniveau i de seneste år, siger Ane Arnth Jensen.