I det fynske folks tjeneste

Hussalg: På Fyn handler vi flest huse

Hussalget er gået en procent frem i 2018 i forhold til 2017, viser tal fra boligsiden Home. Fyn er den eneste landsdel, hvor hussalget er gået frem i samtlige kommuner.

Hussalget er gået lidt frem sidste år i forhold til 2017. På Fyn er hussalget steget i samtlige kommuner. Foto: Martin Ballund / Ritzau Scanpix

Home har set nærmere på boligmarkedets store rugbrødsmotor, husene, der altså solgte en smule bedre end i rekordåret 2017, og samtidig spottet de regionale højdespringere og bundskrabere på hussalg på regioner, landsdele og kommuner. 

- Den gennemgående tendens er tydelig. Fremgangen i hussalget rykker fortsat ud fra de store byer, efterhånden som priserne stiger støt, siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

- Køberne flytter derhen, hvor de har råd til at købe, for lønningerne er generelt ikke steget så meget som huspriserne det seneste år, slår han fast.

Fremgang på Fyn

På Fyn er der fremgang i alle kommuner, viser Homes tal. Kerteminde er højdespringeren med en stigning på 27,3 procent i 2018 sammenlignet med 2017.

Læs også Rekordmange hussalg: - Fyn er noget særligt

Fyn er den eneste landsdel med fremgang i hussalget i samtlige kommuner. Så Svendborg bliver bundskraber trods en fremgang på 0,7 procent fra 2017 til 2018.

Region Syddanmark er også højdespringeren på regionalt plan med en fremgang på 6 procent. Bundskraberen er Region Hovedstaden, der har oplevet en tilbagegang på 5,1 procent.

Højdespringere og bundskrabere

Landsdel Fyn:
Højdespringer: Kerteminde 27,3 %
Bundskraber: Svendborg 0,7 % (mindste fremgang – alle fynske kommuner er gået frem)
 

Regioner:
FAKTA: Bundskrabere – salg af huse i 2018 sammenlignet med 2017
Region Hovedstaden: -5,1 %
Region Nordjylland: -0,3 %

FAKTA: Højdespringere – salg af huse i 2018 sammenlignet med 2017
Region Syddanmark: 6,0 %
Region Midtjylland: 2,9 %
Region Sjælland: 2,5 %