I det fynske folks tjeneste

Hvad med rødkålen? Julefesten? Kirken?

Det er juleaften, og der er mange traditioner og gøremål. Men samtidig fraråder politiet al unødvendig udkørsel flere steder. Hvad gør man så?

Det er på bivejene i Svendborg, Langeland, Ærø og Nyborg kommuner, at politiet fraråder al unødvendig udkørsel.

Vagtchef Erik Skov, Fyns Politi, fortæller, at al unødvendig udkørsel dækker over, at man som bilist skal vurdere: "Er det nødvendigt at tage ud i trafikken?". Politiet forbyder ikke udkørsel, men opfordrer folk til kraftigt at overveje at blive inden døre. Faktisk skal det næsten tendere "livsvigtig kørsel" hvis man skal ud, oplyser han.

Erik Skov giver her sit besyv med omkring tre konkrete dilemmaer, som fynboere - i områder, hvor der frarådes al unødvendig udkørsel - i år kan stå i.

Læs her hans svar:

Jeg skal til julemiddag hos familien og skal derfor ud og køre. Skal jeg droppe sammenkomsten?

SVAR: Jeg vil opfordre til, at man overvejer: Er det strengt nødvendigt, at jeg lige akkurat skal til den julemiddag, eller kan jeg i år spise et andet sted tættere på? Måske skal man vende den rundt og tænke, at det bliver jul uanset hvad, og at det i år så bare blev en anderledes jul, man husker for altid.

Jeg har glemt at købe rødkål. Kan jeg godt køre i kiosken efter den?

SVAR: Nej. Jeg vil mene, at det ikke er formålstjenesteligt med den vejrsituation, vi har i år.

Kan jeg godt tage i kirken til julegudstjenesten?

SVAR: Det hører - som med turen til kiosken efter rødkålen - også i kategorien, hvor det ikke er nødvendig udkørsel, hvis man bor i én af de berørte kommuner.