Hvad mon jeg fejler? - Jeg googler lige en sygdom......

Vi googler symptomer og køber medicin i udlandet uden om sundhedsvæsenet. Og så finder vi også nogle gange en diagnose, der passer til vores symptomer. En fynsk forsker undersøger nu tendenserne.

Det klør i nakken, og mine øjne er da vist også lidt røde. Gad vide om det ikke kunne være....

Mange danskere googler sig frem til sygdomme og diagnoser. Det viser en undersøgelse, som ph.d.-studerende Anna Schneider-Kamp fra SDU er i gang med. 

quote De googler symptomer, giver sig selv diagnoser eller bruger ikke den medicin, lægen har ordineret.

Anna Schneider-Kamp, ph.d.-studerende på SDU

Det skriver SDU. 

Hun følger flere personer, som ikke har livskritiske sygdomme, og hvordan de gebærder sig i eller uden om sundhedsvæsenet. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Diagnose her-og-nu
- De moderne patienter prøver at overtage den praktiserende læges funktion. De googler symptomer, giver sig selv diagnoser eller bruger ikke den medicin, lægen har ordineret. De vil selv løse deres problemer og søger svar på, hvad de fejler her-og-nu, siger Anna Schneider-Kamp.

- Det handler om, at folk nemt bruger diagnoser til at sætte ord på, hvordan de har det, selvom det egentlig skal gå gennem sundhedssystemet, uddyber hun.

Anna Schneider-Kamp har for eksempelt fulgt en mand, der diagnosticerede sig som gluten-allergiker efter en ferie i Italien. Han gik derfor på en gluten-fri diæt uden en officiel diagnose. 

- Gluten blev synderen og ikke det øvrige indtag af sukker, olie, fedt og alkohol under ferien. Manden har ikke opsøgt sin læge for at blive testet for glutensensitivitet eller -intolerance, men gik i stedet på en glutenfri diæt i et par uger. Nu er han nået frem til, at han er meget glutensensitiv og holder sig derfor stadig fra hvidt brød og pasta, fortæller Anna Schneider-Kamp. 

På sundhed.dk kan alle få adgang

 

Oversigt

    Oversigt