I det fynske folks tjeneste

Hvem har ansvaret, når Noah slår sig i skolegården - skolen eller forældrene?

Flere forældre forventer, at skolens forsikring dækker, når børnene slår hovedet eller brækker armen i skolegården.

Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen / Scanpix

Klokken ringer ind på de fynske skoler, og et nyt år med bøger, lektier og leg begynder. 

Læs også Lærkes madpakke sniger sig ind i valgkampen

Når de fynske børn stormer ud i skolegården for at lege fangeleg og spille høvdingebold, tror deres forældre fejlagtigt, at skolens forsikring dækker eleverne ved ulykker. 

En ny Epinion-undersøgelse fra forsikringsguiden.dk og Forsikring og Pension viser, at næsten hver femte fynske forælder er overbevist om, at skolen har en forsikring, der dækker, når børnene kommer til skade på skolen. 

Det er dog kun forældrenes egen forsikring, der kan dække brækkede ben og udslåede tænder, selvom skaden er sket inden for skoletid. 

Læs også Ja til øjenkontakt, nej til mobil

- Det kan få økonomiske og sociale konsekvenser for familien, når der ikke er styr på børnenes dækning, hvis de kommer ud for en ulykke i skolen, skriver Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikring og Pension, i en pressemeddelelse. 

Ulykkesforsikring ikke nok

Ifølge Forsikring og Pension viser tal for Danmarks Statistik, at 10.858 børn under 15 år i 2015 blev indlagt efter ulykker, men ikke alle ulykkesforsikringer dækker også familiens mindste.

Derfor opfordrer Anja Lintrup Sørensen til, at forældre undersøger, om de skal anskaffe sig en separat børneforsikring.

- Vi oplever ofte, at forældre fejlagtigt tror, at deres egen ulykkesforsikring dækker børnene, men sådan er det ikke automatisk. Det er en personlig forsikring, som kun dækker en selv. Den kan dog ofte udvides til at dække børnene, fortæller konsulenten. 

En børneforsikring dækker både i skolen og i fritiden.

forsikringsguiden kan du sammenligne ulykkesforsikringer, der også dækker børn. Du kan sammenligne både pris og dækning.