I det fynske folks tjeneste

Hvem skal være Årets Sportsnavn?

-

-

Kåringen foregår på Fyens Stiftstidende den 10. januar 2005


De har løbet, sprunget, roet og kørt - 11 fynboer fra sportens stjerneverden er kandidater til Årets Sportsnavn 2004. Mandag den 10. januar vil tv-journalisterne Christina Hoffmann og Preben Dahl sammen med Fyens Stiftstidendes chefredaktør Egon Tøttrup afsløre, hvem der får hæderen som Årets Sportsnavn på Fyn 2004.

Gallashow i januar
Prisoverrækkelsen finder sted i et direkte gallashow under den regionale tv-udsendelse klokken 19:30. Fyens Stiftstidende i Odense bliver i den anledning fyldt med kendte og ukendte gæster fra den fynske sportsverden. Udover de nominerede bliver salen fyldt op med idrætsledere og kendte sportsfolk.

Gammel tradition
Årets Sportsnavn er en 50 år gammel tradition. Den første modtager var B1913-fodboldspilleren Holger Nielsen i 1950. Fyens Stiftstidende har gennem alle årene stået for arrangementet, men i år 2000 valgte avisen at gå i samarbejde med kollegerne på TV 2/FYN. Udover Årets Sportsnavn kåres også det største fynske sportsfund. Desuden uddeles en hæderspris og en initiativpris.

Tidligere modtagere af prisen
De seneste fem år har følgende modtaget prisen:

  • 1999   Dorthe Oppelstrup Jensen
  • 2000   Jan Pytlich
  • 2001   Søren Madsen - Rasmus Hjortshøj 
  • 2002   Rikke Hørlykke - Winnie Mølgaard - Ditte Andersen
  • 2003   Nicki Petersen

De 11 kandidater til Årets Sportsnavn 2004
Komiteen der har udvalgt de 11 kandidater består af repræsentanter fra Danmarks Idræts Forbund samt journalister fra Fyens Stiftstidende og TV 2/ FYN. Reglementet for udvælgelsen af kandidater er skruet således sammen, at ingen sportsudøvere kan vinde titlen mere end tre gange. Derfor er stjerner som sejleren Dorte O. Jensen ikke kommet i betragtning i år, trods hendes flotte bronzemedalje til OL i Athen.

De 11 kandidater er: