Hver fjerde cyklist har musik i ørerne

Det kan gøre cykelturen lidt lettere, når musikken i ørerne får benene til køre nærmest af sig selv. Men det er også en farlig trend, som giver større risiko for ulykker i trafikken. Fynsk politiker er klar til at stramme loven.

Det er Politiken, der har fået Megafon til at lave en undersøgelse om danske cyklisters musikvaner i trafikken.

Og tallene viser, at hver fjerde af os har hørebøffer med musik i, når vi cykler rundt.

- Det er de færreste, der kører galt med vilje. Det sker typisk, når noget man ikke havde regnet med. Derfor skal man sikre sig, at man har tilstrækkelig opmærksomhed til at bremse eller dreje af, hvis andre klokker i det, siger Mette Møller, der er forsker i transportadfærd ved DTU Transport til Politiken.

Det hollandske institut for analyse af trafiksikkerhed (Swov) anslår, at risikoen for at køre galt er 30 procent højere for en cyklist, som altid bruger sin mobil og hører musik på cykelturen, end for en cyklist, som aldrig gør det.

Socialdemokraternes fynske retsordfører, Trine Bramsen er klar til at se på om loven skal strammes, men vil alligevel i første omgang bede justitsministeren undersøge, hvad der bedst får folk til at fokusere i trafikken.

- Vi kan godt starte med at stramme love, men hvis folk bare fortsætter, var det måske bedre at tage nogle andre virkemidler i brug, siger Trine Bramsen til avisen.