Hygge på Den Fynske Dag i Svanninge Bakker

200 fynboer var søndag mødt op i Svanninge Bakker for med frokostkurv, vandreture og hornmusik at fejre Den Fynske Dag og fynske værdier.

Det har siden 1984 været en fast tradition, at Den Fynske Dag bliver fejret i Svanninge Bakker. Dagen går ud på at at hylde det fynske.

- Det fynske er hygge, stemning, natur og tradition, siger Mogens Willemoes, der er formand for Foreningen Den Fynske Dag.

Blandt dagens indslag var blandt andet vandreture, friluftsgudtjeneste og muisk af Odense Postorkester og Sct. Alban Pipe Bank. Men det handler først og fremmest om at få en hyggelig dag i den smukke natur i Svanninge Bakker.

- Det er 25 år siden at Kaj Mogensen startede den fynske dag, og når et arrangement har varet i 25 år, så må der være behov for det, lyder det fra formanden. 

Som taler på podiet i år stod en tidligere udenrigsminister, med fynsk rod og europæisk udsyn.

- Netop på sådan en dejlig sommerdag er det vigtigt at vi åbner os for verden og derfor det vigtigt, at vi er åbne og tolerante og lukker os indad. Jeg synes der er stor forskel på nationalfølelse og nationalisme.
Der er mange nationalister i dag, men fynboerne er jo åbne og nationalismen er i strid med deres natur, lød det fra tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen.