I det fynske folks tjeneste

I eftermiddag kører togene igen over Fyn - dog færre end normalt

Fredag eftermiddag kører to passagertog i timen mellem Odense og Nyborg, oplyser Banedanmark.

Fredag eftermiddag kører to tog i timen mellem Odense og Nyborg, oplyser Banedanmark. Senere et tog i timen.

Efter flere dage med togbusser mellem Odense og Nyborg kører der igen tog på den fynske strækning fra fredag klokken 14, oplyser DSB og Banedanmark.

Mellem klokken 14 og 18 kører to tog i timen, men herefter sættes driften ned til et enkelt tog i timen, siger Tony Bispeskov, DSB's trafikinformationschef.

- Banedanmark har åbnet for, at vi igen kan køre tog på strækningen, siger han.

Senere fredag ventes Banedanmark at melde ud, hvordan togdriften vil forløbe hen over weekenden og mandag.

Banedanmark er i gang med et større sporarbejde på Østfyn, der ventes at stå på helt frem til august. I denne periode kører to tog i timen mod normalt tre, siger Tony Bispeskov.

På grund af sporarbejdet blev der indsat togbusser først i forbindelse med Kristi himmelfartsdag og siden i pinsen. Begge gange trak sporarbejdet ud, så passagerne måtte tage togbusser længere ned planlagt.

I denne omgang skulle togene have været på skinner mandag efter pinsen, men efter flere forsinkelser se det nu ud til, at det sker fredag eftermiddag.

Selv om der igen kører tog på strækningen mellem Odense og Nyborg fra fredag klokken 14, har DSB alligevel indkaldt busser til at fragte særlige passagerer også efter det tidspunkt.

Ordningen kommer til at gælde alle skolerejsende, handicappede og rejsende med børneguide-ordningen.