I det fynske folks tjeneste

I hælene på Haugaard: 30 år som ansigtet på Grøn Koncert

I år kan Jacob Haugaard fejre 30-års jubilæum som konferencier til Grøn Koncert. En typisk arbejdsdag byder blandt andet på op imod 100 selfies med feststemte gæster.

00:14

Jacob Haugaard kan i år fejre 30 år som konferencier på Grøn Koncert.

- Det har været mit liv i 14 dage i hvert år i 30 år. 

Sådan siger Jacob Haugaard om sin rolle som konferencier på Grøn Koncert. En rolle han har haft siden 1990. Dengang var det Gnags, Thomas Helmig og One Two, der var på plakaten.

Læs også Lang kø til vandposter på Grøn Koncert møder kritik

I år er der navne som Dizzy Mizz Lizzy, Alphabeat og Saveus, der skal på scenen. Flere af de optrædende, der er på programmet i 2019, var endnu ikke født, første gang Jacob Haugaard stod på scenen til Grøn Koncert. 

Følger med overalt

- Det er ligesom, hvis man køber et hus med en kvist eller en karnap. Det kan man ikke bare smide ud. Jeg følger med overalt, siger han. 

Og det lader til, at gæsterne er glade for, at den 67-årige entertainer følger med. I hvert fald bliver han spurgt gang på gang af de mange gæster, om han vil være med på en selfie.

- Jeg tror, jeg laver 100 selfier. Alle vil have et billede, siger han. 

I år var Grøn Koncert i Odense udsolgt for andet år i træk, hvilket betød 27.000 havde fundet vej til begivenheden.

Læs også 16-årig sigtet for vold på Langelandsfestival

En af dem var Trine Waring, der også var en af de mange, der spurgte om en selfie. 

- Mine forældre har altid syntes om Jacob Haugaard. 

Hvad med dig selv?

- Jo, jeg synes også, han er sjov. Jeg har engang været i cirkus med ham. Da jeg var lille, var han mit idol, siger hun. 

TV 2/Fyn fulgte i hælene på entertaineren, da han var på job i Odense, hvor der fredag var Grøn Koncert. Se hele indslaget her.

10:26

Kombinationen af bragende godt sommervejr, musik og fadøl er faldet i god jord på Fyn.Grøn Koncert  er lige nu i gang på 36. år i Odense - og for andet år i træk er de 27.000 billetter udsolgt.

Luk video