I det fynske folks tjeneste

IC-tog kolliderede med skinnevogn

Tåbelige drengestreger eller bevidst sabotage. Middelfart Politi står bogstaveligt talt uden spor efter de gerningsmænd, der lørdag aften havde anbragt en skinnevogn ved Gelsted Station. Et passagertog med en fart på 160 km i timen kolliderede med den specialbyggede skinnevogn. Middelfart Politi beder nu om hjælp til opklaring af sagen.

-

Tåbelige drengestreger eller bevidst sabotage. Middelfart Politi står bogstaveligt talt uden spor efter de gerningsmænd, der lørdag aften havde anbragt en skinnevogn ved Gelsted Station. Et passagertog med en fart på 160 km i timen kolliderede med den specialbyggede skinnevogn. Middelfart Politi beder nu om hjælp til opklaring af sagen.

- Det er fuldstændigt hjernedødt at gøre sådan noget. Det kunne jo være gået frygtelig galt, siger vagthavende ved Middelfart Politi, der trods alt kun tror på, at der er tale om drengestreger.

Politiet vurderer, at skinnevognen, der måler en gange halvanden meter, er placeret på skinnerne minutterne inden IC-toget kolliderede med vognen. Skinnevognen blev splittet til atomer, oplyser vagthavende - og det forhindrede formentligt, at toget ikke kørte af sporet.

Banedanmark undersøgte tirsdag formiddag episoden. De vurderer, at skinnevognen er blevet løftet op på skinnerne.

- Vognen er ikke lige sådan at løfte op, der skal nogle stærke fyre til, og da den har stået på vores arealer, har den været opbevaret, som den skulle, fortæller Banedanmarks sektionsleder, Erik Gaarde Madsen til DR Fyn.

Så hvis nogen har hørt eller set noget lørdag aften omkring ved 20.30-tiden ved Gelsted Station, så kontakt Middelfart Politi på 64 41 14 48.