I det fynske folks tjeneste

Ideer til oaser i byerne søges

Nordeafonden står klar med i alt 100 millioner kroner til projekter, der skaber åndehuller i byerne og efterlyser gode ideer.

En undersøgelse, Nordeafonden har lavet, viser at selvom de fleste danskere bor i byer, så mener 80% af byboerne, at det er vigtigere for deres livskvalitet at bo tæt på grønne områder end caféer.

Folk flytter til byerne, fordi det er her der er job- og uddannelsesmuligheder, men det ligger i menneskets natur at søge mod det grønne og det blå.

Det mener seniorforsker i by- og landskabsstudier ved Københavns Universitet, Frank Søndergaard Jensen.

På baggrund af det og resultatet af fondens egen undersøgelse, har Nordeafonden igangsat kampagnen: Det Gode Liv i Byen og afsat 100 millioner kroner til projekter, der kan skabe et mere inspirerende og aktivt hverdagsliv i byen.

Efterlyser ideer

Nordeafonden efterlyser ideer til at skabe Det Gode Liv i byen.

I første omgang behøver ansøgerne ikke lave færdige budgetter og projektplaner.

Tanken er at prøve gode ideer af, før der investeres store mængder tid og ressourcer i at udvikle dem ned i detaljen.

- Vi sætter den gode ide i centrum. Ved at gøre processen let og overskuelig håber vi at tiltrække flere kreative forslag, siger direktør i Nordeafonden, henrik Lehmann Andersen.

Han tilføjer:

- Vi vil gerne understøtte, at byen udvikler sig nedefra, og at flere danskere får mulighed for at skabe rammerne for det gode liv i deres lokalområde.

Det er muligt at indsende ideer indtil 24. april 2014. Alle forslag bliver læst og senest 21. maj får man besked om fonden vil gå videre med projektet og en egentlig ansøgning skal laves.

Uddelingen af pengene sker i december 2014.

Mere om Det Gode Liv i Byen