Idrætsprofessor forsvarer Onyszko

Det er misforstået, at fodboldspillere skal være rollemodeller med korrekte og diplomatiske holdninger. Det mener idrætsprofessor Verner Møller.

Debatten har været stor og forargelsen til at få øje på efter, at det i mandags kom frem, at den nu fyrede FC Midtjylland-målmand, Arek Onyszko, i sin bog "Fucking polak" ytrer sig diskriminerende om homoseksuelle. Specielt har debatten gået på hans hverv som rollemodel. Men det er helt misforstået, mener professor og forskningsleder ved Center for Idræt på Århus Universitet, Verner Møller. Han mener, at fodboldspillere fejlagtigt bliver ophøjet til intelligente, diplomatiske mennesker med korrekte holdninger.

- Man må acceptere, at fodboldspillere er mennesker ligesom alle os andre. Mangfoldigheden på en fodboldbane hvad angår intelligens er lige så stor som i det øvrige samfund. Der er flere i Danmark, som har de samme holdninger til bøsser. Det er ikke usædvanlige holdninger. Fordomsfuldhed trives i dette land, siger Verner Møller til Jyllands-Posten og fortsætter:

- Hvis man ikke kan tåle den virkelighed, at folk, der er gode til at sparke til en bold eller forhindre den i at gå i mål, ikke nødvendigvis er klogere end Brian på tanken, må betingelsen for at spille professionel fodbold være en intelligenstest. Det er helt håbløst.