I det fynske folks tjeneste

IKEA har indfriet forventningerne

For en måned siden åbnede det nye IKEA i Odense. Der blev spået trafikkaos og 100.000 gæster på få dage. Sådan gik det ikke, men alligevel er både IKEA og konkurrenterne tilfredse.

01:25

1 af 3

IKEA meldte ud,at de forventede op mod 100.000 besøgende i de første hektiske åbningsdage. Men sådan gik ikke. Trafikkaoset i Odense SØ udeblev og kun 50.000 mennesker besøgte IKEA de første dage,

Nu har IKEA så opgjort den første måneds besøg, og på den måned har 250.000 personer besøgt det nye IKEA.

- Vi er ovenud tilfredse med det resultat i betragtning af at vi ikke havde helt så mange de første fire dage som vi havde regnet med, siger Anders Olsen, der er varehuschef i IKEA i odense.

Fremgang hos konkurrenterne

Det var frygtet at IKEA skulle tage kunder fra de traditonelle møbelhandlere, men det er det ikke noget, der tyder på er sket endnu.
 
- Vi har ikke så mange møbler som deres, så på den måde har det ikke haft den store effekt, siger indehaveren af Bolighuset Werenberg, Torben Werenberg.

Et stort varenummer hos IKEA er køkkener, men det har ikke taget brødet ud af munden på hos konkurrenterne.

- Der har været en positiv tilstrømning af kunder. Hele området er blevet omlagt trafikalt og det har givet en ny situation, og salgsmæssigt er gået over forventning, siger Lars Pedersen, salgschef hos HTH Køkkenforum.

Kunder fra Jylland

IKEA har endnu ikke lavet nogle statistikker over de besøgendes bopæl, men vurderet ud fra hvor forretningens køkkener bliver leveret, så tegner der sig et klart billede.
- Der kommer kunder fra hele Fyn, men også mange fra Trekantsområdet og fra Sønderjylland, siger Anders Olsen.
Ikeas tiltrækning af kunder langvejs fra kan også gavene andre fynske handlende.

- Der har været en større strøm fra det jyske område, og vi håber at det kan udvide sig endnu mere når folk i Jylland finder ud af at der ligger et IKEA i odense, siger Torben Werenberg.

IKEA forventer 1,2 milloner besøgende om året, og forretningen tror stadig på, at målet kan nåes.