I det fynske folks tjeneste

Ikke mere fart på fynske landeveje med en dyr undtagelse

Vejdirektoratet mener ikke, der er basis for at hæve hastigheden fra 80 km/t til 90 km/t på fynske landeveje. Bortset fra en kort strækning på Langeland.

Fynske landeveje uegnede til højere hastighed

En længe ventet rapport om hastigheden på vejene anbefaler, at
farten flere steder hæves til 90 km/t på landeveje og 130 km/t
på motorveje, skriver jp.dk.

Ifølge den spritnye rapport fra Vejdirektoratet kan man hæve farten på 200 km landevej fra 80 til 90 km/t.

Det drejer sig i langt overvejende grad om landeveje i Jylland. Især i Vest- og Sønderjylland. Dertil kommer et par strækninger på Sjælland, men ingen på Fyn. 

En enkelt dyr undtagelse på Langeland

Der er dog en enkelt fynsk undtagelse.

Nemlig fire en halv km. landevej fra Rudkøbing til Spodsbjerg, hvor hastigheden kan hæves til 90 km/t.

For at gøre det forsvarligt skal der investeres ni millioner kroner.

Køres allerede mere end 80 km/t

Vejdirektoratet har på opdrag for Transportministeriet undersøgt samtlige 2.700 km landeveje for at finde ud af, hvor og hvordan man her kan indføre differentierede hastigheder.

En del veje er valgt fra, fordi de ligger i tæt bebyggede områder,
har mange sideveje, landejendomme og lignende.

Tilbage er 200 km, som ifølge Vejdirektoratet har potentiale for at indføre 90 km/t, såfremt der følges op med de nødvendige sikkerhedsmæssige foranstaltninger.

Disse veje er bl.a. kendetegnet ved, at hastigheden allerede i dag er væsentlig højere end de tilladte 80 km/t, skriver jp.dk.

Højere fart på flere motorveje - også på Fyn

Tilsvarende har man gennemgået det danske motorvejsnet, hvor omkring halvdelen af de 1.100 km motorvej allerede i dag har 130 km/t som højest tilladte hastighed.

Her lyder fagfolkenes vurdering, at man på yderligere omkring halvdelen af det resterende motorvejsnet kan hæve hastigheden, hvis man også her følger op med de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.
 
De motorvejsstrækninger, der her udpeges, er f.eks. motorvejene i Trekantsområdet, omkring Århus, Aalborg, Odense samt flere steder på Sjælland. Dog ikke hovedparten af motorvejene omkring København.