I det fynske folks tjeneste

Indbrudsbølge: Se her hvor tyvene har været - og hvad de har taget

På bare fire dage har Fyns Politi fået tæt på 100 anmeldelser om indbrud og tyveri.

Foto: Søren Bidstrup, Scanpix

Fra fredag til og med mandag har 98 anmeldt indbrud og forsøg på indbrud rundt om på Fyn. Ud af dem er 68 indbrud i private hjem. 18 er sket i virksomheder, mens 12 anmeldelser drejer sig om tyveri fra biler.

Du kan se her på kortet, hvor tyvene har huseret i private hjem. (Artiklen fortsætter under kortet.)

Odense topper listen med flest indbrud. 20 private har haft besøg af ubudne gæster. Herefter kommer Nyborg med ti anmeldelser, Faaborg-Midtfyn med ni og Middelfart med otte. 

Læs også Sådan undgår du, at tyven vælger dit hus

I følge politiets døgnrapporter er det vidt forskelligt, hvad tyvene er gået efter, og hvordan man har brudt ind. 

Børnene sad i stuen
I Odense forsøgte to mænd lørdag eftermiddag at stjæle en PH-lampe, der stod i vinduet. De havde medbragt en træpalle, som de stillede under stuevinduet, hvor lampen stod. Mændene knuste ruden og forsøgte at få fat i lampen, men børnene, som sad i stuen, reagerede, og de to mænd stak af. 

Læs også Efter tarveligt tyveri: Nu er de udsattes jul alligevel reddet

I Faaborg havde tyvene ikke bare taget fladskærms-tv og bordlamper. De havde også været i køleskab, fryser og kælder, og her havde de stjålet mad og spiritus.

Fredag havde ukendte gerningsmænd hugget julegaver fra en familie i Odense. Ud over det var der tilsyneladende også blevet plads til chokoladekage, en kasse rødvin og blandet slik i tyvenes sæk.