I det fynske folks tjeneste

Indbrudstyve stjæler flere dyre luksusting i danske hjem

Der er kommet flere af de store indbrudssager i Danmark, lyder meldingen fra forsikringsselskab.

Der er kommet flere af de store indbrudssager i Danmark, lyder meldingen fra forsikringsselskab.

Når tyven først er brudt ind, så lader det til, at han også tager mere med sig end tidligere.

Forsikringsselskabet Alka har gennemgået sine egne statistikker, der viser, at der er blevet flere af de store indbrudssager, hvor tyvene løber med værdier for over 100.000 kroner, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Selvom antallet af indbrud generelt er svagt faldende, så tager tyvene større værdier med sig. De går blandt andet efter designervarer, der er lette at omsætte, siger Lise Agerley, kommunikationschef i Alka, til avisen.

Selskabet havde tidligere omkring 70 indbrudsager om året, hvor tyven fik et udbytte over 100.000 kroner. I 2011 og 2012 steg det til henholdsvis 120 og 130 af den slags sager.

Samtidig er selskabets udbetalinger i gennemsnit steget til 22.000 kroner per indbrud, hvilket svarer til en stigning på 20 procent på et år, oplyser forsikringsselskabet.

Ifølge brancheorganisationen Forsikring og Pension er det ikke kun Alka, der oplever den udvikling. Den seneste opgørelse viser, at landets forsikringsselskaber gradvist udbetalte større erstatninger til indbrud i private hjem sidste år i forhold til året forinden.

I andet og tredje kvartal blev der i gennemsnit udbetalt mellem 24.000 og 25.000 kroner i erstatning per indbrud, hvilket er cirka 2500 kroner mere end samme tidspunkt året før.

Udviklingen kan også ses i sammenhæng med, at mange danskere lader sig friste af at få hevet lidt ekstra ud af forsikringsselskaberne, skriver Frederiksborg Amts Avis.

En analyse fra 2011 fra Forsikring og Pension viste, at 14.205 indrømmede svindel med erstatninger fra deres indboforsikring.