I det fynske folks tjeneste

Indbrudstyvenes højtid: Fyns Politi følger gamle kendinge tæt

Fyns Politi indleder nu en målrettet indsats mod indbrud. Gamle kendinge vil blive fulgt tæt, og indsatsen vil fortsætte resten af december.

Nabohjælp, hvor beboerne på en vej systematisk holder øje med hinandens boliger, kan gøre kvarteret mindre trygt for tyvene. Foto: Lars Rasborg/Scanpix

Juletiden frister indbrudstyve, og derfor har Fyns Politi nu gang i en målrettet indsats mod indbrud. Hvad indsatsen præcist går ud på, holder Fyns Politi dog for sig selv.

- Jeg kan desværre ikke afsløre i detaljer, hvad indsatsen går ud på, men jeg kan sige, at vi som en del af indsatsen holder et yderst vågent øje med personer, som vi kender rigtig godt for netop indbrudstyveri, siger vicepolitiinspektør Sten Sørensen fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Læs også Dramatisk indbrud på efterskole: Knivstikker tabte sko og briller

Et par gode råd

Sten Sørensen opfordrer borgerne til selv at tage en række forholdsregler for at undgå indbrud i den mørke tid.

- Vi ved, at det er en rigtig god idé at benytte nabohjælp. En opmærksom nabo er indbrudstyvens værste fjende. Lusker der nogen rundt i området, man ikke har set før, så tag kontakt til dem og spørg, om der er noget man kan hjælpe med. Det kan faktisk være nok til at skræmme tyven væk, siger vicepolitiinspektør Sten Sørensen.

Læs også Bølge af indbrud på Midtfyn

Han understreger, at ser man en indbrudstyv i gang med et indbrud, så ring til politiet frem for selv at gribe ind.

- Det er ret simple råd, som ikke kræver store investeringer, men blot omtanke. Det handler om at kunne sætte sig i den kriminelles sted – tænke som tyven, om du vil. Derfor er et af rådene også netop at se fremmede i nabolaget i øjnene og sige hej. Så ved tyven, han er set af et muligt vidne, siger Sten Sørensen.

Lad være med at røre ved noget

Hvis man kommer hjem til et hus, hvor der har været indbrud, er det afgørende ikke at røre ved noget. Altså ikke begynde at rydde op, før politiet har været der.

De ting, tyven har rørt ved, kan give politiet vigtige spor i form af fingeraftryk eller DNA, som kan være med til at opklare sagen og sende tyven i fængsel, lyder det fra Fyns Politi.

Politiets gode råd

Politiet har en række gode råd til, hvordan man kan beskytte sit hjem mod ubudne gæster:
  • Aftal nabohjælp – læs mere på www.nabohjælp.dk
  • Gem værdifulde ting væk, så de ikke er synlige gennem vinduerne.
  • Få naboerne til at parkere i indkørslen, tømme postkassen eller bruge din skraldespand, så det ser ud som om, der er nogen hjemme.
  • Lad lyset og/eller radioen være tændt – brug tænd og sluk-ur.
  • Lad være med at rydde op og tage opvasken. Lidt rod får det til at se ud, som om du er hjemme.
  • Hils på fremmede på vejen og i opgangen. Der er ikke noget, der skræmmer en tyv væk som nysgerrige naboer. Tyve kan ikke lide at blive set.
Kilde: Fyns Politi