I det fynske folks tjeneste

Indeklimaet i fynske hjem undersøges

Dårligt indeklima giver allergi. Det regner lægerne fra OUH i hvert fald med at få bevist, når den første danske undersøgelse af indeklimaets påvirkning af børn er færdig.

Rebecca Knudsen har allergi - måske bliver lægerne nu klogere på hvorfor.

I disse dage sender OUH 18.000 spørgeskemaer ud til fynske familier, og det er startskudet til den første undersøgelse herhjemme af indeklimaets betydning for børns sundhed og sygdom - med særligt fokus på astma og allergi.

- Vi har nogle undersøgelser af kontorbygninger, men vi ved faktisk ikke nok om, hvordan indeklimaet er i danske boliger, siger Arne Høst, der er ledende overlæge på H.C. Andersen Børnehospital, OUH.

Af de 18.000 fynske familier, der modtager et spørgeskema, bliver 500 udvalgt til at indgå i en grundigere undersøgelse. I 300 af familierne er der allerede tegn på allergi hos børnene, mens der i 200 af familierne ikke skal være nogle symptomer.

På den måde skulle man gerne finde ud af, om indeklimaet i hjemmet har betydning for udvikling af allergi.

- Netop når man har en stor baggrundsbefolkning, som man undersøger, bliver undersøgelsen mere brugbar, siger Arne Høst.

Også Odense kommune deltager, for at det også kan undersøges om indeklimaet i daginstitutionen har en uheldig effekt på børnene.