I det fynske folks tjeneste

Indsamling: Nøgleringe er byttet til 120.000 kroner

Projekt Byttelyst hedder en indsamling, der skulle skaffe penge til Scleroseforeningen. Nu er 23 nøgleringe byttet til næsten 120.000 kroner.

Foto: Reza Sahraei

Fynske Casper Lykke er en glad mand. Han satte i forbindelse med et praktikophold i Scleroseforeningen gang i en speciel indsamling til fordel for netop Scleroseforeningen. Nu er der gjort status.

Læs også Casper hjælper sclerose-ramte: Har byttet sig til 45.000 kroner

- Det er lidt surrealistisk. Jeg troede på projektet, ellers havde jeg ikke startet det. Men alligevel er 120.000 og en medieomtale ud over det sædvanlige ikke noget, jeg havde regnet med, fortæller Casper Lykke.

Projekt Byttelyst hedder indsamlingen, og den går ud på, at 23 byttehold rundt omkring i Danmark skal bytte nøgleringe fra Scleroseforeningen til andre ting med mere værdi. Tingene bliver efter byttehandlerne sat til salg på auktioner. 

TV 2/FYN har tidligere fortalt om projekt Byttelyst, og hvordan indsamlingen gik, mens den var i gang.

02:17 Luk video

Nu er indsamlingen slut, og den har skaffet lige under 120.000 kroner. Helt præcist 119.478 kroner er det blevet til. 

Vild auktion i Haderslev
De indsamlede ting er blevet solgt på en online-auktion, og her var det faktisk et fynsk byttehold, der fik solgt sine ting til den højeste pris. 

5340 kroner fik hold 'M&Ms' fra Odense samlet sammen. Men ét byttehold løber alligevel med opmærksomheden. Nemlig et hold fra Haderslev.

De havde stablet en fysisk auktion på benene, hvor borgmesteren var til stede. Det samme var den tidligere Hammerslag-vært Frode Munksgaard, der agerede som auktionarius. Og den fysiske auktion gav pote. Der blev nemlig samlet lidt mere end 77.000 kroner sammen til Scleroseforeningen. 

- Det er virkelig et enormt stykke arbejde, de har gjort i Haderslev, siger Casper Lykke. 

Pårørende til scleroseramt
Det er ikke tilfældigt, at Casper Lykke samler indtil Scleroseforeningen. Hans far, Preben Lykke, fik nemlig konstateret sclerose tilbage i 1992. Siden 2003 har han siddet i kørestol.

Det var blandt andet dette, der fik Casper Lykke til at henvende sig til Scleroseforeningen med ideen om projekt Byttelyst. Og indsamlingen satte han i gang, da han kom i praktik i foreningen. Når hans praktikperiode udløber, håber han, at Scleroseforeningen vil gentage indsamlingen.

- Det er ude af mine hænder, men jeg håber, at de vil køre det videre i en eller anden form.