I det fynske folks tjeneste

Indsat melder medfange for grov vold

En indsat i det åbne statsfængsel Søbysøgård i Årslev har meldt en medfange for grov vold. Det oplyser landbetjenten i Årslev Lennart Mogensen til TV 2/Fyn. Episoden fandt sted den 1. november, men den 45-årige har tøvet med at kontakte politiet af frygt for repressailier. Men nu er offeret blevet flyttet til en åben pension, og så er sagen en anden.

-

En indsat i det åbne statsfængsel Søbysøgård i Årslev har meldt en medfange for grov vold. Det oplyser landbetjenten i Årslev Lennart Mogensen til TV 2/Fyn.

Episoden fandt sted den 1. november, men den 45-årige har tøvet med at kontakte politiet af frygt for repressailier. Men nu er offeret - der fik kraniebrud og synsforstyrrelser ved overfaldet - blevet flyttet til en åben pension, og så er sagen en anden.
- Han har simpelthen været bange for at få nye tæv, men nu, hvor han er flyttet, tør han godt at melde overfaldet, siger Lennart Mogensen til TV 2/Fyn.

Den 45-årige havde kort før overfaldet været på udgang og var blevet kørt tilbage til fængslet af sin søn. Samtidig var fire andre fanger blevet sat af uden for fængslet. Den ene fange blev meget ophidset over sønnens kørsel og valgte derfor senere at konfrontere den 45-årige med ordene: \"Din søn kører som et svin\".

Over for politiet har den 45-årige forklaret, at han rejste sig for at fortælle medfangen, at han ikke ville finde sig i at blive talt til på den måde. Angiveligt stødte de ved et tilfælde hovederne sammen, og det fik medfangen til at gå amok.