I det fynske folks tjeneste

Ingen afklaring om børnebehandling på OUH

Sundhedsstyrelsen har valgt at udskyde offentliggørelsen af den fremtidige placering af ortopædisk kirugi. Børneafdelingen på OUH får dermed en ny chance.

Sundhedsstyrelsen har udskudt afgørelsen om børneortopædkirugisk afdelings skæbne på OUH

I sidste uge kom det frem, at Sundhedsstyrelsen ville anbefale at det børneortopædkirugisk afsnit skulle flyttes fra OUH til Aalborg. Men nu udskyder Sundhedsstyrelsen hele offentliggørelsen af placeringerne for det ortopædkirugiske område.

- Jeg er tilfreds med at Sundhedstyrelsen erkender, at det arbejde de hidtil har lavet ikke er i orden. Nu må vi forvente, at Sundhedsstyrelsen søger hjælp og undersøger området ordentligt, lyder kommentaren fra sektorleder Niels Wisbech Pedersen på børneortopæd kirugisk afsnit på OUH.

I sine specialeplan der blev offentliggjort mandag, skriver Sundhedsstyrelsen, at "beslutningen er truffet i lyset af Det Rådgivende Udvalgs rådgivning på møde den 11. februar 2010 samt på baggrund af andre indkomne væsentlige kommentarer."

- Det er et udtryk for at deres plan ikke holdt vand, og jeg ser frem til at styrelsen nu går det hele igennem en gang til, siger Niels Wisbech Pedersen.

Se udmeldingen fra Sundhedsstyrelsen