Ingen afklaring på gartnerkrisen

Der kom ingen afklaring på krisen i gartnerierhvervet, da gartnerne tirsdag havde møde med energistyrelsen og det statslige naturgasselskab DONG. Krisen i branchen koster nu fynske jobs. Se interview med gartner Preben Pedersen

Gartnerne og DONG mødes igen i næste uge

Der kom ingen afklaring på krisen i gartnerierhvervet, da gartnerne tirsdag havde møde med energistyrelsen og det statslige naturgasselskab DONG. Krisen i branchen koster nu fynske jobs.

Erhvervsgarterne har stadig ikke fået politisk tilsagn om lavere energipriser. På et møde tirsdag blev der udvekslet ideer mellem erhvervsgartnerne, energistyrelsen og DONG.

Parterne har aftalt et nyt møde torsdag d. 18. januar, og de ønsker ikke at udtale sig konkret om hvilke forslag og ideer, der var på bordet tirsdag.

"Mødet blev afholdt i en god atmosfære, og jeg er positivt indstillet af natur", siger direktøren i Erhvervsgartneriforeningen Jan Hassing.

Situationen er ellers alvorlig for gartneri-erhvervet, som for halvdelens vedkommende driver virksomhed på Fyn. De første konkurser har meldt sig, efter at branchen har måtte leve med tårnhøje energipriser det sidste års tid.

De danske gartnere er ikke længere konkurrencedygtige over for de hollandske gartnerier, som modtager slet ikke har de høje danske energipriser at slås med.