I det fynske folks tjeneste

Ingen fyringer trods kæmpe underskud

De fynske dagblade får ikke færre kræfter. Direktør regner ikke med nye fyringer trods gigantisk underskud. Tillidsrepræsentant glæder sig.

De fynske dagblade får ikke færre journalistiske muskler trods gigantisk underskud i nyt regnskab. Foto: Peter Bergman

Abonnenter på de to fynske dagblade, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis, skal ikke frygte et ringere produkt i fremtiden.

For på trods af et underskud på 99,5 millioner kroner før skat skal medarbejderne hos Jysk Fynske Medier ikke frygte nye fyringsrunder. 

Læs også Fynsk dagbladsgigant taber næsten 100 millioner

Det er budskabet fra Jysk Fynske Mediers administrerende direktør, Jesper Rosener.

- Det er helt klart ikke min forventning, at vi skal ud i endnu en spareplan. Jeg kan selvfølgelig ikke give nogen garantier, for vi er i en branche, der er voldsomt udfordret. Men det er ikke min forventning, siger Jesper Rosener.

Og den udmelding glæder Lene Sarup, de redaktionelle medarbejderes tillidsrepsræsentant på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis.

Sidste år var blev en række medarbejdere på de to dagblade afskediget.

- Det har været et hårdt år med nedskæringsrunder, og det påvirker alle. Det her år skal vise, om det kan lade sig gøre at have så stort et mediehus, som vi er blevet i dag. Så jeg håber virkelig, at vi har fået økonomien skåret til, så det kan hænge sammen, og vi kan fortsætte med at arbejde sådan, som vi gør nu, siger Lene Sarup, som også sidder i Jysk Fynske Mediers bestyrelse.