Ingen gæster siden oktober 2019: Fynsk lufthavnsdirektør spændt over udsigt til afgange

Snart kan Hans Christian Andersen Airport igen sende fynske turister til udlandet. Også rejsearrangører er optimistiske efter ny aftale.

Siden oktober 2019 har Hans Christian Andersen Airport i Beldringe på Fyn været tømt for rejselystne passagerer. 

Men efter politikerne på Christiansborg er blevet enige om at lempe rejserestriktionerne, er der snart udsigt til, at de første fly igen letter fra lufthavnen. 

- De der forventningsfulde feriegæster, som glæder sig til at skulle ned på destinationen og have en dejlig ferie, der er en speciel energi over de afgange. Vi ser virkelig frem til, når det starter, siger Hans Okholm Vejrup, der er lufthavnsdirektør for Hans Christian Andersen Airport.

Samtlige partier i Folketinget pånær Nye Borgerlige blev tirsdag aften enig om en ny aftale for en gradvis genåbning af rejser. Heri fremgår det, at lempelserne af rejserestriktionerne er opdelt i fire faser med den 26. juni som sidste fase. Her er forventningen at, et EU-coronapas vil være indført, som giver danskerne mulighed for at holde sommerferie i Europa ligesom udenlandske turister kan komme til Danmark.  

- Det er superfedt, fordi det giver håb. Nu er der et lys derude. Og lige så vigtigt, nu er der nogle datoer at pejle efter, siger lufthavnsdirektøren. 

Spirende optimisme

Lufthavnen nord for Odense har charterafgange til flere udenlandske destinationer fra flere forskellige rejsearrangører. Blandt andet Gislev Rejser, Apollo og Spies. 

Og hos den fynske rejsearrangør Gislev Rejser fra Ringe forventer man også, at den nye aftale betyder flere kunder.

- Det her kommer helt klart til at give et boost. Nu er det blevet mere konkret end tidligere med datoer, siger Poul Andersen, administrerende direktør i Gislev Rejser. 

Faktisk har de den seneste uges tid oplevet, at kunderne har booket deres sommerferie i udlandet.

- Vi har mærket en stigende tendens til at folk har bestilt rejser op til i går. Det er nok flere ting, der spiller ind, men en stigende optimisme, bedre vejr og flere der bliver vaccineret, har nok hjulpet på det, forklarer Poul Andersen. 

Også Apollo, der har afgange fra den fynske lufthavn til Kreta i Grækenland, melder om en stigende interesse for at komme på sommerferie. 

- I Hans Christian Andersen Airport er juli-afgangene blevet mere booket, siger Glenn Bisgaard, der er kommunikationschef i Apollo. 

Tirsdag havde Apollo en deres bedste salgsdage i år, og det er især destinationer som Grækenland, Kroatien og Cypern er populære, der er populære.

- Fynboerne har også en rejselyst, og vil gerne ud i Europa, siger Glenn Bisgaard.