I det fynske folks tjeneste

Ingen grund til at frygte H1N1

Sundhedsstyrelsen håber ikke, at det enkelte alvorlige tilfælde af H1N1 på Sydfyn, skaber frygt i befolkningen og ændrer samtidig lidt i risikogrupperne.

På Svendborg Sygehus ligger en kvinde i respirator med influenzatypen H1N1. Men der er ikke grund til panik.

Der er ingen grund til panik, selv om en yngre kvinde ligger i respirator på Svendborg Sygehus med influenzatypen H1N1. Kvinden var syg i forvejen og dermed i risikogruppen, da hun blev ramt af influenzaen, og sygdommen er derfor ikke blevet farligere, lyder det fra Sundhedsstyrelsen.

- Fordi der er én person, der er blevet alvorlig syg i Danmark, så ændrer det ikke på, hvad alle vi andre skal gøre, siger overlæge og forebyggelseschef Else Smith til DR Fyn.

Der er altså - ifølge Else Smith - ikke noget at frygte.

Samtidig ændrede Sundhedsstyrelsen onsdag retningslinjerne lidt for, hvordan håndteringen af influenzaen skal håndteres. Det betyder, at børn under fem år, der tidligere har haft feberkramper, nu fjernes som risikogruppe. De skal ikke længere have antiviral behandling, og deres nærmeste kontakter behøver ikke at blive podet.

Det gælder stadig, at folk med blandt andet nedsat lungekapacitet, nedsat immunforsvar, nogle former for diabetes og bestemte hjerte-kar-sygdomme kan have øget risiko for at få den sygdom, der tidligere var kendt som svineinfluenza.

Overlæge Morten Sodemann fra Odense Universitetshospital oplyser til TV Avisen, at kvinden er "svært syg".

Ifølge Statens Seruminstitut er der blevet registreret 76 tilfælde af influenzatypen H1N1 i Danmark.