Ingen lejere til nyt center over for banegården

Tre uger før entreprenørfirmaet Skanskas kraner efter planen skulle starte byggeriet af et nyt center over for banegården i Odense, er der stadig ingen lejere på plads. Alt tyder på at byggeriet på den markante grund i Odense Midtby endnu en gang bliver forsinket.

-

Tre uger før entreprenørfirmaet Skanskas kraner efter planen skulle starte byggeriet af et nyt center over for banegården i Odense, er der stadig ingen lejere på plads. Skanska afviser dog, at entreprenørfirmaet ikke kan overholde sin aftale med Odense Kommune.


Rodet p-plads
Debatten og forhandlingerne om byggeriet på den såkaldte Texaco-grund har stået på i årevis. Men grunden over for Odense Banegårdcenter står stadig tom. Og meget tyder på, at de togrejsende der står af i Odense også i lang tid fremover, vil blive mødt af en rodet p-plads, når de kommer ud fra Banegårdcentret.


\"Vi har ingen aftaler med lejere i det nye center. Og vores politik er, at vi ikke starter et byggeri før vi har lejere på plads\", siger Skanskas regionschef Ole Hammershøy.


Center med gangbro
I februar sidste år godkendte Odense Byråd en lokalplan for den omstridte grund. Lokalplanen tillader et center i fire etager på i alt 6500 kvadratmeter. I følge lokalplanen skal der være plads til restaurationer, forretninger, boliger og kontorareal. Desuden skal der opføres en gangbro mellem det nye center og Banegårdcentret.


I følge en aftale mellem Skanska og Odense Kommune skal byggeriet påbegyndes i februar 2002. Men da Skanska ikke går igang uden at have lejekontrakterne på plads, vil byggeriet efter alt at dømme blive udskudt endnu en gang.


Skanska har allerede én tom bygning stående i Odense. Vesterport har stået tomt siden CinemaxX forlod bygningen i august, og Skanska har helt sikkert ikke brug for at have endnu en spøgelsesbygning stående i Odense.


Forhandlinger om byggestart
\"Vi har gang i nogle drøftelser med kommunen om vores aftale. Jeg er overbevidst om at vi vil overholde vores aftale med kommunen, selvom vi stadig ikke har nogen lejere\", sige Ole Hammershøy.


Han ønsker ikke at fortælle, hvordan Skanska kan overholde aftalen uden at begynde på byggeriet.


I ejendomsafdelingen i Odense Kommune bekræfter man, at kommunen i øjeblikket forhandler med Skanska om den indgåede aftale.


\"Det begynder at være tæt på, men jeg kan ikke oplyse, hvad vi forhandler om\", lyder det fra Vicekontorchef Pia Bay.


Ny politisk behandling
Rådmand Søren Møller(K) fra Odense Kommune siger, at hvis Skanska ikke som aftalt påbegynder byggeriet af det nye center i februar, må politerne tage aftalen op til ny politiske behandling.