Ingen livstegn fra gidslerne i en uge

Det er meget få oplysninger, der er sluppet ud om gidseldramaet i Bangladesh de seneste dage. Torsdag er det en uge siden, at der sidst kom livstegn fra den fynske ingeniør og hans to kolleger i Bangladesh. Læs reportage i Bangladesh avisen Daily Star

Myndighederne afviser at udbetale løsesum

Det er meget få oplysninger, der er sluppet ud om gidseldramaet i Bangladesh de seneste dage. Torsdag er det en uge siden, at der sidst kom livstegn fra den fynske ingeniør og hans to kolleger i Bangladesh.

Forrige torsdag modtog myndihederne i Bangladesh en fax fra de tre kampsax-ingeniører, hvor der stod at de havde det godt efter omstændighederne. Siden er der intet sluppet ud om gidslernes opholdsted og helbredstilstand. En kilde tæt på indsatsledelsen siger til fagbladet Ingeniøren, at ikke er tilfredsstillende, og den danske del af indsatsledelsen kræver at få livstegn fra gidslerne.

Men kravet bliver vanskeliggjort af, at Nils Hulgaard fra Ebberup, Torben Mikkelsen fra København og briten Tim Selby bliver holdt til fange i en svært gennemtrængelig jungle i det sydlige Bangladesh.

Selvom det er småt med informationer om udviklingen i gidseldramaet, så siger indsatsledelsen i Bangladesh, at gidseldramaet er inde i en følsom og afgørende fase.

Myndighederne i Bangladesh har fået bistand fra tre britiske eksperter, og det betydet en ny håndtering af affæren. Før eksperternes ankomst trængte myndighederne frem med store tropestyrker og tog lokale beboere som modgidsler. Men denne linje er nu erstattet af en mere fredelig forhandlingslinje, hvor myndighederne forhandler med oprørsgruppen og forsøger at skabe en atmosfære præget af dialog fremfor konfrontation.

Men samtidig afviser indsatsledelsen kategorisk at efterkomme gidseltagernes krav om en løsesum på 12 mio. danske kr.

For få dage siden gav premierministeren i Bangladesh ellers udtryk for at myndighederne var villige til at betale, men det bliver nu afvist at indsatsledelsen, der består af danske, britiske og lokale embedsmænd.

De tre ingeniører blev kidnappet fredag den 16. februar af en lokale oprørsgruppe, da de besigtigede et vejprojekt i provinsen Chittagong.

Oversigt

    Oversigt