Ingen meningitisepidemi på Fyn

Embedslægen på Fyn afblæser nu meningitis-alarmen. De to børn i Vissenbjerg og Søndersø var ikke smittet med den livsfarlige sygdom. Forældre skal dog stadig være opmærksomme og søge læge, hvis deres børn har feber eller er sløje.

-

Embedslægen på Fyn afblæser nu meningitis-alarmen . De to børn i Vissenbjerg og Søndersø var ikke smittet med den livsfarlige sygdom. Forældre skal dog stadig være opmærksomme og søge læge, hvis deres børn har feber eller er sløje.


En et-årig drengs død i Vissenbjerg har opskræmt mange hundrede forældre på Fyn. Lægevagten på Fyn blev tirsdag morgen blevet kimet ned af bekymrede forældre. Men selvom et barn er død af den frygtede sygdom, er der ikke tale om en epedimi, oplyser embedslæge P. Kvist til Ritzau.


En jævnalderne dreng fra samme dagpleje som den smittede dreng, blev indlagt med feber, men prøver viser, at han ikke er smittet med meningitis. Det samme er tilfældet med en anden dreng fra Søndesø, som også var mistænkt for at være smittet.


For en sikkerhedskyld har alle børn i den berørte dagpleje fået forebyggende behandling. Samtidig er alle forældre med børn i dagplejen blevet informeret om sygdommen. Embedslægen opfordrer stadig forældre til at ringe til vagtlægen, hvis deres børn er sløje og har høj feber.