I det fynske folks tjeneste

Ingen tegn på bandekrig i Odense

En forholdsvis rolig weekend har fået politiet i Odense til at ånde lettet op. Hverken fredag eller lørdag aften bød på voldelige episoder mellem unge andengenerationsindvandrere og HA-rockere.  I bylivet skete flere mindre slagsmål, men ingen af dem havde med konflikten i sidste weekend at gøre, oplyser den vagthavende hos Odense Politi.

-

En forholdsvis rolig weekend har fået politiet i Odense til at ånde lettet op. Hverken fredag eller lørdag aften bød på voldelige episoder mellem unge andengenerationsindvandrere og HA-rockere.

I bylivet skete flere mindre slagsmål, men ingen af dem havde med konflikten i sidste weekend at gøre, oplyser den vagthavende hos Odense Politi.

- Vi har haft almindelig gadeuorden, men det andet har vi ikke set noget til. Så indtil videre klapper vi hesten. Der går selvfølgelig en masse rygter om, at det bare er stilhed for stormen, men vi koncentrerer os om at få nogle troværdige oplysninger frem og holder beredskabet derefter, siger den vagthavende.

Urolighederne brød ud i sidste weekend, hvor en 23-årig mand fra indvandrermiljøet fik punkteret sin ene lunge under et slagsmål på diskotek Buddy Holly i Odense. Senere på natten blev der smadret ruder i Hells Angels\' klubhus i Sankt Jørgens Gade, og natten til søndag blev to unge med indvandrerbaggrund beskudt ved en nedlagt McDonald\'s-restaurant i bydelen Vollsmose. Weekendens blodige sammenstød blev hurtigt udråbt til en ny bandekrig af politi og medier, og der har været talt og skrevet meget om, hvad der udløste slagsmålet på Buddy Holly. Men ifølge den 23-årige dansk-iraner, som blev stukket ned, er stemningen simpelthen løbet løbsk. Han nægter at være en del af et bandeopgør og mener selv, at han \"blot\" blev indblandet i et voldsomt slagsmål.