Ingen web-tv fra Amtsrådet i valgkampen

I modsætning til vælgerne i flere andre amter, så vil fynboerne ikke kunne følge amtsrådets møder på internettet før og under valgkampen. Fyns Amtsråd besluttede mandag at udskyde beslutningen om web-transmission til efter Amtsrådsvalget.

-

I modsætning til vælgerne i flere andre amter , så vil fynboerne ikke kunne følge amtsrådets møder på internettet før og under valgkampen. Fyns Amtsråd besluttede mandag at udskyde beslutningen om web-transmission til efter Amtsrådsvalget.


Andre amter i fuld gang


Vælgerne i Ringkøbing Amt kunne tirsdag for første gang se et amtsrådsmøde via internettet. Det samme kan vælgerne i Frederiksborg Amt snart gøre, og odenseanerne har i mere end et år kunne følge med i byrådets møder på internettet.


Men Fyns Amtsråd vil ikke tillade web-transmissioner fra Fyns Amtsrådssal - i hvert fald ikke på denne side af valget.


Mandag vedtog et stort flertal i amtsrådet at udskyde beslutningen om etablering af web-transmissioner til næste år, når vælgerne har sammensat et nyt amtsråd.


Samarbejde med TV 2/FYN


I samarbejde med informationskontoret i Fyns Amt havde TV 2/FYN udarbejdet et forslag til etablering og drift af web-transmissionerne. Transmissionerne ville koste Fyns Amt 37.000 kr. i etablering og 25.000 kr i årlig drift.


Kun Inga-Britt Olsen(SF) og Steen Møller(K) argumenterede for at iværksætte web-transmissionerne før valget. Men gruppeformændene havde allerede inden mødet mandag tilkendegivet at web-transmissionerne bør udskydes til næste år.


Overveje alternativer


\"Vi bør have tid til at overveje om dette er den rigtige måde at gøre det på. Jeg vil gerne vide om kapaciteten er stor nok og om vi bør overveje at have mere end et kamera. Og måske bør vi gøre det selv, og ikke lave et samarbejde med en tv-station,\" sagde den konservative gruppeformand Jan Boye.


Savnede web-kamera


Selvom diskussionen hurtig var overstået, så vendte spørgsmålet flere gange tilbage under den øvrige dagsorden.


Poul-Erik Svendsen(S) efterlyste tre gange i løbet af mandagens møde det web-kamera han selv havde været med til at afvise.


Omkring 10 mennesker overværede det sidste Amtsrådsmøde før sommerferien.