I det fynske folks tjeneste

Institutionsleder nægter sig skyldig

En 34-årig mandlig institutionsleder fra Middelfart er tiltalt for at have krænket tre piger i en institution i Middelfart.

Østre Landsret i Odense her indledt retssagen mod en 18-årig mand, der stod bag mordbrand i Stige.

Den 34-årige mandlige pædagog fra Middelfart-området er tiltalt for at have haft anden kønslig omgang end samleje med to piger og derudover at have sendt intime sms'er til en tredje pige i institutionen, hvor han arbejder.

Pigerne er i dag mellem 12 og 19 år. Ifølge anklageskriftet har den 34-årige befølt den ene af de 12 piger på brysterne og i skridtet.

Den nu 19-årige gik i fritidsordning om aftenen og var en periode ansat i dagtimerne som et fritidsjob. Hun blev altså ansat af den nu tiltalte institutionsleder.

Pigerne har alle været i 12-års alderen på de tidspunkter, hvor overgrebene skulle være begyndt.

Nægter sig skyldig

Manden nægter sig skyldig, men fortalte i retten, at der var en meget fri omgangstone i institutionen. Ifølge ham var det var helt almindeligt, at man i institutionen kunne sige "Jeg elsker dig" til et barn.

Desuden fortalte han også, hvordan han havde oplevet, at en af de piger han er tiltalt for at have skullet krænket, altid gerne ville være i nærheden af ham. Han fortalte også, at hun flere gange ventede på ham udenfor når institutionen lukkede. På et tidspunkt skulle hun  have spurgt ham, om han ville tage hendes mødom når hun fyldte femten år.

Pigerne fortæller deres side af sagen d 15 januar, hvor retssagen fortsætter.

Hvis manden bliver dømt er strafferammen op til otte års fængsel i sagen, hvor retten har nedlagt navneforbud.