Intercitytog kan igen køre under bro ved Kolding

Fra klokken syv tirsdag morgen kan IC3-tog atter køre på den genåbnede strækning, oplyser Banedanmark.

Togtrafikken ved Kolding er ved at komme i omdrejninger igen, efter et afsporet godstog mandag formiddag drønede ind i en mast med køreledninger og en af betonsøjlerne, der bærer en bilbro hen over skinnerne.

Arbejdsfolk har knoklet hele natten, så IC3-tog kan nu tidligt tirsdag morgen atter køre under broen.

- Status ved Kolding er, at vi har fået åbnet det ene spor. Det betyder, at vi her fra klokken syv kører med Intercitytog én gang i timen i hver retning, fortæller togleder Steen Nielsen ved Banedanmark.

- Det vil altså sige, at vi kører én gang i timen mod Odense og København og én gang i timen mod henholdsvis Sønderborg og Esbjerg, tilføjer han.

Regionaltogene er derimod aflyst hele dagen. Så det er altså kun IC3-togene, der kører i løbet af tirsdagen. Banedanmark kan ikke sige helt nøjagtigt, hvornår togdriften ruller normalt igen.

- Vi har fået åbnet det ene spor, og i dag skal vi bruge på at få lavet det andet spor. Indtil vi ser, hvordan det arbejde forløber, kan vi ikke sige, hvornår vi forventer normaldrift, siger Steen Nielsen.

- Vi håber selvfølgelig på, at vi i morgen kan starte op med normaldrift. Men vi kan først sige det i løbet af dagen, når man kan se, hvordan arbejdet skrider frem, tilføjer han.

Det forulykkede godstog rangerede vogne på nogle spor, som ikke bliver brugt til passagertrafik, da det mandag formiddag kørte af skinnerne og ind i en bropille og en mast med køreledninger.

Nu kigger Havarikommissionen på, hvad der kan have været skyld i afsporingen.