I det fynske folks tjeneste

Isglatte veje venter i eftermiddag og i aften

Der er rigtig kold luft på vej fra Nordjylland og hen over resten af Danmark. Det betyder spejlglatte veje.

Først kom der sne - så steg temperaturen i store dele af landet, så der lagde sig et gråt lag sjap på gader og stræder. Men tirsdag eftermiddag og aften bliver det igen rigtig koldt. Resultat: Spejlglatte veje.

- Der kommer rigtig kold luft ned over os fra nordlig retning, så temperaturen efterhånden falder til under frysepunktet. Så det gælder om køre rigtig forsigtigt ude i trafikken, for med smeltevand på vejene kan det blive rigtig, rigtig glat.

Det siger vagtchef hos DMI Tine Zeuthen.

Frostgraderne breder sig altså atter i hele landet, efter tøvejret har sat præg på landskabet. Især på Bornholm, hvor temperaturen har sneget sig op på omkring fem plusgrader. Men nu bliver det vinterkoldt igen.

- Temperaturen har ligget over frysepunktet over det meste af landet. Undtagen i Nordjylland, hvor de har haft ned til fem graders frost hele tirsdag. Den kolde luft breder sig nu fra nord og ned over resten af landet, siger Tine Zeuthen.

Og kulden fortsætter senere ud på aftenen, hvor man skal tage godt med tøj på, hvis man skal bevæge sig udenfor. Temperaturen falder ned til mellem én og syv minusgrader i nat.

Men det bliver endnu koldere i Jylland, hvor skyerne letter ud på natten.

- Det klarer op vestpå, og det betyder, at den varme dyne forsvinder. Temperaturen kommer helt ned på minus 10 grader i Jylland, siger Tine Zeuthen.

Der kan også falde lokale snebyger i løbet af natten over hele landet.