Ishockeyskole med succes

125 børn fra hele landet har fravalgt sol og sommer til glæde for is og kulde. De har nemlig tilmeldt sig Odense Ishockeyskole, der i år har rekordstor tilmelding.

-

125 børn fra hele landet har fravalgt sol og sommer til glæde for is og kulde. De har nemlig tilmeldt sig en uge på Odense Ishockeyskole, der i år har rekordstor tilmelding.

Det er femte år i træk at skolen løber på isen, og hvert år er der kommet flere og flere tilmeldinger.

Smertegrænsen er nået
I år har skolen nået smertegrænsen med 125 deltagere og flere børn står standby:

\"Det er helt vildt så populær skolen er blevet, men nu har vi nået smertegrænsen. Vi kan simpelthen ikke være flere i skøjtehallen\", siger hockeyskole-ansvarlig Anders Holst.

Børnene er mellem 7 og 16 år og kommer fra Odense, Vojens, Hvidovre, Herning og Esbjerg. De kan ikke overnatte på skolen, så nogle kører frem og tilbage hver dag. Andre er privat indkvarteret og de sidste bor på campingpladser med deres familie.

Skoledagen består af kamp- og fysisktræning, teori og noget så alternativt som minigolf og en tur i Odense Friluftsbad.

Besøg af en stjernespiller
I løbet af ugen kommer den 19-årige stjernespiller Joni Pitkänen fra Finland desuden og lærer børnene nogle små tricks. Han er netop blevet købt af den amerikanske klub Philadelphia Flyers og betegnes som en af verdens mest eftertragtede ungdomsspillere:

\"Det er sjældent, at så store ishockeynavne kommer til Danmark. Så det er helt fantastisk, at vi får ham på besøg. Han vil helt sikkert give børnene ekstra motivation og en god oplevelse\", siger ishockeyskole-ansvarlig Anders Holst.

Desuden får skolen besøg af to finske trænere. Den ene er målmandstræner for ungdomslandsholdet i Finland og den anden står for talentudviklingen i den finske eliteklub Karpat. Så der bliver masser af udfordringer for de unge ishockeyspillere.

Kun to skoler i Danmark
Odense Ishockeyskole er den anden af kun to skoler i Danmark. Den anden ligger i Gentofte og strækker sig over to uger. Derimod er skolerne meget udbredt i Sverige og Finland.

Skolen løber af stablen i uge 31.