I det fynske folks tjeneste

Ishockeyspiller bliver tiltalt for vold

Anklagemyndigheden har rejst tiltale for vold mod ishockeyspilleren Kristian Jensen, der under en kamp slog en modspiller i hovedet.

00:51

Kristian Jensen risikerer nu at blive straffet for sit overfald på Lucas Bjerre Rasmussen fra Bulldogs.

Anklagemyndigheden har rejst tiltale for vold mod den 23-årige ishockeyspiller Kristian Jensen fra Frederikshavn White Hawks.

Under en kamp i september mod Odense Bulldogs slog Jensen en modspiller, Lucas Bjerre Rasmussen, i hovedet.

Læs også Bulldogs-spiller slået bevidstløs: Nordjyllands Politi undersøger ishockeyslagsmål

Slagsmålslignende situationer er ikke ualmindelige i ishockey. Men overfaldet på Lucas Bjerre Rasmussen var så groft, at Nordjyllands Politi valgte at gå ind i sagen.

At der er rejst tiltale er udtryk for, at anklagemyndigheden vurderer, at sagen vil føre til domfældelse.

Nægter sig skyldig

Kristian Jensen nægter sig dog skyldig i vold, fortæller hans forsvarsadvokat Jens Christian Christensen.

- Denne her sag er afgjort med en straf inden for ishockeysportens eget system. En meget hård straf, hvis ikke den hårdeste nogensinde. Hvad straffesagen angår, så er påstanden frifindelse, siger advokaten.

Han henviser til en afgørelse fra Disciplinærudvalget i Danmarks Ishockey Union, som idømte Kristian Jensen en karantæne frem til 1. december - det svarer til 17 kampe.

- Denne her sag hører ikke hjemme i retten, men nu må vi se, siger Jens Christian Christensen.

Hos Kristian Jensens arbejdsgiver, Frederikshavn White Hawks, har direktør Henrik Andersen ingen kommentarer til tiltalerejsningen. Han henviser til forsvarsadvokaten.

Straffen for et slag i hovedet ligger typisk i området mellem 30 og 40 dages fængsel, som kan gøres betinget, for eksempel med vilkår om samfundstjeneste.

Nordjyllands Politi oplyser, at anklageskriftet i sagen torsdag vil blive sendt til Retten i Hjørring, hvor der vil blive berammet en retssag.

Karantæne

Kristian Jensen og Lucas Bjerre Rasmussen røg i totterne på hinanden under en ishockeykamp 20. september. Da Lucas Bjerre Rasmusen lå på isen uden hjelm, hamrede Frederikshavns Kristian Jensen en knytnæve i hovedet på Odense-spilleren.

Lucas Bjerre Rasmussen blev slået bevidstløs og tilbragte natten på sygehuset, hvor han fik konstateret en kraftig hjernerystelse, men ingen indre blødninger.

Kristian Jensen blev efterfølgende idømt en karantæne på 17 kampe af disciplinærudvalget i Danmarks Ishockey Union.

Jensen sendte undskyldning

Jensen har undskyldt for episoden på Frederikshavn White Hawks' hjemmeside.

- Alle, som kender mig, ved, at jeg er en rar person, som ikke vil nogen noget ondt. Hændelsen i fredags ved jeg udmærket godt, er uacceptabel og ikke hører hjemme i ishockeysporten.

Læs også Odense-spiller indlagt til observation - slået bevidstløs af modstander

- Jeg var meget frustreret i situationen, og alt skete så hurtigt. Jeg opdagede ikke, at hjelmen var røget af Lucas, da jeg gav ham et slag, og jeg nåede ikke at tænke.

- Det er dog ingen undskyldning, og jeg er meget ked af, at Lucas kom til skade. Jeg ønsker ham kun det bedste og god bedring, sagde fra Kristian Jensen søndag.