Iskold start på ugen - men vi undgår sneravage

Temperaturerne kan komme ned på minus 15 grader de kommende nætter. Men sne kommer der ikke meget af.

Efter en søndag med sne i bunkevis flere steder tager kulden over. For de kommende dage bliver det isnende koldt med temperaturer, der kan nå helt ned på 15 minusgrader om natten, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut.

Især på ugens første dage skal man klæde sig varmt på, og mandag vil temperaturen falde støt.

- Faktisk bliver det koldere i eftermiddag, end det er her til morgen. I nat bliver det mellem tre og otte frostgrader, siger vagtchef hos DMI Bill Vejdegren.

Tilsvarende frostgrader kan ventes tirsdag og onsdag i løbet af dagen. Nætterne derimod bliver rigtig kolde.

- Det gælder det meste landet. Men i de indre dele af landet, både på Sjælland, Fyn og i Jylland, bliver det koldest. Her kan nattemperaturerne sagtens komme ned på 15 minusgrader, siger Bill Vejdegren.

Til gengæld er der ikke udsigt til et gensyn med de store mængder sne, der klædte hovedparten af landet i hvidt søndag.

- Lavtrykket, som forårsagede en masse ravage søndag, trækker sydover, og så kommer den kolde luft igen ned over os med nordøstlig vind, siger vagtchefen.

Bortset fra mandag forventer DMI derfor ikke megen nedbør denne uge.

- Det bliver hovedsageligt tørt. Der er fortsat nogle snebyger og snefygning i Nordsjælland og Nordjylland. Det samme gælder for Bornholm, hvor det også fortsat sner, siger han.

Sidst på ugen er der mulighed for mildere vejr. Fredag kan temperaturen måske snige sig op i plusgrader.

- Måske får vi noget tøvejr på fredag, som kan strække sig ind i weekenden. Men det er endnu for usikkert at komme med en prognose, siger Bill Vejdegren.