I det fynske folks tjeneste

Isslag indleder solrig og blæsende weekend

Danskerne kan se frem til en solrig weekend, men fynboer og sjællændere må vente indtil lørdag, før de får solen og de lunere temperaturer at se.

Der venter danskerne en meget solrig og forholdsvis lun weekend, men først skal det østlige Danmark have rystet et mindre isslag af sig.

- Nogle få steder er temperaturen stadig under frysepunktet, og det betyder, at regnen mange steder lægger sig som isslag, siger vagtchef på Danmarks Meteorologiske Institut, Klaus Larsen.

- Så det er glat de steder, hvor der ikke er saltet, forklarer han.

I løbet af formiddagen vil temperaturerne dog stige, og det vil også få isslaget til at forsvinde. I Jylland vil solen samtidig bryde igennem skyerne, hvor temperaturen også vil stige op til forårsagtige seks-syv graders varme.

Fynboer og sjællændere må vente indtil lørdag, før de får solen og de lunere temperaturer at se.

- Både lørdag og søndag bliver solrige for langt de fleste, og temperaturerne vil ligge på tre til seks grader. Men samtidig vil særligt lørdag være ret blæsende - ved kysterne endda op til kuling. Så de lune grader vil føles knapt så varmt, siger Klaus Larsen.

Søndag vil vinden fortsætte med at blæse fra nordvest, men det vil være betydeligt mindre end lørdag.

- Det vil føles noget mere behageligt. Solen vil fortsat skinne, så hvis man finder en læ-krog mod syd, vil det nok føles ganske lunt, siger Klaus Larsen.

Den første halvdel af næste uge vil det lune og tørre vejr fortsætte, men i løbet af ugen vil det langsomt blive mere ustadigt.

- Og det virker desværre ikke til, at vinteren er forsvundet helt. Nattefrosten vil i hvert fald fortsætte, siger Klaus Larsen.