I det fynske folks tjeneste

Italien hitter i Beldringe: Gislev Rejser skruer endnu mere op

Gislev Rejser har sendt 60 fly afsted fra HCA Airport i år. Næste sæson øger det midtfynske rejsebureau aktiviteten endnu mere.

00:48

1 af 2

Stadig flere fynboer synes, det er sjovt og bekvemt at tage på charterferie fra HCA Airport i Beldinge.

Onsdag formiddag klokken 10 letter sæsonens sidste gæster med Gislev Rejser mod Napoli, og dermed har det midtfynske rejsebureau sendt 66 afgange afsted fra Odense.

En stigning på 69 procent fra 2015 til 2016.

Det er destinationer som Pisa, Toscana, Gardasøen, Pisa, Sorento og Sardinien, der har fået folk til at flyve fra Beldringe.

Hver gang flyet letter er der et sted mellem 50 og 145 gæster ombord. 

- Italien har været det store hit, oplyser produktionschef hos Gislev Rejser, Niels Ravn Eriksen.

Men Gislev har også sendt feriegæster til Irland og Skotland og i mindre omgang til Kroatien.

Før det nye rejsekatalog kommer på gaden senere på året, vil Niels Ravn Eriksen ikke afsløre, hvilke destinationer, Gislev Rejser sigter efter fra Beldringe næste år.

Men at man vil øge aktivitetesniveauet fra Odense-lufthavnen, og at der formentlig er tale om italienske feriesteder, ligger i kortene.

 - Vi har fortsat mod til at kaste os ud i nyt, men det kan godt være, at det bliver i mindre fly til en start, siger Niels Ravn Eriksen.

Ifølge konstitueret direktør i HCA Airport, John Midtiby Madsen. står Gislev Rejser for 70-80 procent af passagererne i Beldinge.

Spies, Bravo Tours og Apollo, der også letter fra lufthavnen, har endnu ikke meldt endeligt ud om deres planer for næste år, oplyser John Midtiby Madsen.

Spies har tidligere på året meddelt, at man gerne vil lave rejser fra Odense til Mallorca, men til gengæld droppe ruten til Bulgarien eller Rhodos.

Bravo Tours fastholder formentlig fem-seks afgange i løbet af året.

Selv om snakken om dronernes indtog i HCA Airports i øjeblikket fylder meget i medierne, ser John Midtiby Madsen ikke dronernes tilstedeværelse som et konflikttema.

- De fylder 3,5 procent af lufthavnens åbne timer. Så det ser jeg ingen konflikt i, siger John Midtiby Madsen.

Det er Odense Kommune og Nordfyns Kommune, der ejer HCA Airport.

Udgiften ved at drive lufthavnen har de seneste tre år genereret et underskud på 25 millioner kroner.

 

00:34 Luk video