I det fynske folks tjeneste

Iværksættere skal slippe for skat

Iværksættere skal ikke betale erhvervsskat de første to til tre år, de driver virksomhed. Sådan lyder et forslag fra Socialdemokraternes folketingskandidat Pernille Rosenkrantz-Theil.

Pernille Rosenkrantz-Theil foreslår, at iværksættere slipper for erhvervsskat de første to til tre år, de driver deres virksomhed.

Forslaget falder i forbindelse med starten på den internationale iværksætteruge, der på Fyn markeres med en iværksættermesse i Odense.

Har brug for al hjælp

Pernille Rosenkrantz-Theil foreslår, at iværksætterne enten slipper helt for skat de første år eller generelt får en skattenedsættelse.

En af de 50 iværksættere, der deltog på Iværksættermessen, René Jørgensen fra Odense, siger:

- Vi har brug for al den hjælp, vi kan få, men jeg synes hellere, at iværksættere skal have en starthjælp.

René Jørgensen driver firmaet RJ Sikring, hvor han laver sikringsudstyr, og han arbejder lige nu på at få lanceret en trailerstander.

Konservative: ubrugeligt forslag

De konservatives erhvervsordfører, Carina Christensen bakker ikke op om forslaget fra Pernille Rosenkrantz-Theil, men er mere på linie med iværksætteren fra Odense.

Carina Christensen siger:

- Det er et ubrugeligt forslag. Man burde i stedet hjælpe iværksætterne med at finde kapital til at starte op for. Jeg er i mod særordninger, man skulle hellere generelt sænke skatten.