I det fynske folks tjeneste

Iværksætterne stortrives på Fyn

Fyn klarer sig overraskende godt, når det gælder om at skabe nye virksomheder. En ny undersøgelse viser, at Fyn, som det eneste sted i Danmark, har en stigning i nye virksomheder.

Undersøgelsen, der er lavet af analysevirksomheden Experian, viser at Fyn fik 9,8 procent nye virksomheder i første kvartal af 2013 sammenlignet med samme kvartal året før.

- Det er fantastisk opmuntrende at notere sig, at iværksætterlysten på Fyn er så stærk. Sammenlignet med resten af landet er vi jo suveræne på væksten i nye virksomheder i første kvartal i år., siger Anette Pihl Nielsen, Chef for Iværksætteri hos Udvikling Fyn.

På landsplan falder antallet af nyetablerede virksomheder, og det gør det også på Fyn. Men faldet på Fyn er mindre end i resten af landet.

Tallene fra de seneste 12 måneder viser, at Fyn, med et fald på kun 3,5 procent, sammen med Hovedstaden viser mindst tilbagegang i antallet af nyetableringer, som samlet ligger på 6,1 procent.

- På Fyn arbejder vi målrettet for at styrke iværksætteri. Det gør vi på ungdomsuddannelserne og universitetet, i interesseorganisationer og kommuner og hos private aktører og virksomheder. Der er rigtigt mange, der bakker op om at skabe flere virksomheder og arbejdspladser, og jeg er overbevist om, at det er den samlede indsats, der viser sig at bære frugt i form af helt konkrete virksomheder og job, siger Anette Pihl Nielsen.