I det fynske folks tjeneste

Ja til bedste og dyreste motorvejsløsning

Svendborg får nu den motorvejsafslutning som både kommunen og Fyns Amt anbefaler. Regeringen har sagt ja til at afsætte yderligere 100 mio. kr til motorvejsbyggeriet, så afslutningen i Svendborg bliver forlænget med 1,5 kilometer.

-


Når motorvejen når til Svendborg skal den gå vest om A9 og den 1500 meter længere end planlagt

Svendborg får nu den motorvejsafslutning som både kommunen og Fyns Amt anbefaler. Regeringen har sagt ja til at afsætte yderligere 100 mio. kr til motorvejsbyggeriet, så afslutningen i Svendborg bliver forlænget med 1,5 kilometer.

De små 100 mio. kroner til motorvejsafslutningen i Svendborg blev fundet på et møde torsdag aften. Finansministeriet har godkendt, at trafikministeriet må afsætte pengene til motorvejen, når Trafikministeriet har fået solgt nogle af de offentlige virksomheder under ministeriet.

- Vi imødekommer nu kommernes og amtets ønske og afsætter små 100 mio. kroner til afslutningen af motorvejen i Svendborg, siger Svend Heiselberg, Venstres trafikpolitiske ordfører.

Både Venstre, Konservative og Socialdemokraterne står bag den øgede bevilling til motorvejsbyggeriet i Svendborg

Boliger slipper for støj

- Det er en særdeles god nyhed, og en glædelig dag for Svendborg og Fyns Amt, siger Poul Weber, formand for Fyns Amts Trafik- og miljøudvalg i en kommentar.

Beslutningen betyder, at afslutningen af motorvejen nu bliver forlænget med 1500 meter vest om den nuværende rute 9. Forlængelsen betyder, at en lang række boliger slipper for støj fra motorvejen og den i forvejen belastede Faaborgvej undgår ny trafikbelastning fra motorvejens afkørsel.

Samtidig bliver der nu god plads til de store vindmølletransporter fra Vestas.

Som juleaften

- Jeg må sige at jeg er begejstret. Når man får opfyldt noget man har ønsket sig i lang tid, så er det ligesom juleaften, siger Jørgen Henningsen(S), der er borgmester i Svendborg

Pengene kan ikke blive bevilget før Trafikministeriet har solgt enten Statens Bilinspektion, PostDanmark eller Scandlines, men da motorvejsafslutningen ikke skal anlægges før i 2009, er der god tid.

- Jeg må sige, at de to fynboer Erik Larsen fra Venstre og Poul Andersen fra Socialdemokratiet har været to ihærdige mennesker. De har fået overbevist os om, at pengene skal afsættes til dette projekt, siger Svend Heiselberg.