Ja til Yamaha i Nyborg

Nyborg Kommune springer nu i målet og er indstillet på at droppe forslaget om at frede Knudshoved. Et stort flertal af politikerne vil i stedet tillade at Yamaha bygger et nyt hovedkvarter i området. Kun borgmesteren går nu ind for fredningsforslaget.

-

Nyborg Kommune vender nu på en tallerken og er klar til at opgive fredningen af Knudshoved og i stedet lade Yamaha bygge sit nye hovedkvarter i det attraktive område.


Et stort flertal i økonomiudvalget i Nyborg Kommune sagde onsdag ja til at lade Yamaha Danmark, opføre sit nye hovedkvarter på Knudshoved. Kun borgmester Niels V. Andersen(S) fastholdt at området skal fredes.


Fredningsalliancen brudt
Hidtil har kommunen sammen med Fyns Amt og Danmarks Naturfredningsforening ment, at området skal fredes. Men et flertal bestående af Venstre, De konservative, NYborgerne og SF har nu bragt borgmesteren i mindretal.


\"Jeg mener ikke, at vi bryder fredningsforslaget. Området skal stadig være rekreativt, og vi vil fjerne asfalt og andet affald. Vi vil blot gøre plads til mindre erhverv samtidig,\" siger SFs medlem af økonomiudvalget Knud Theil.


Amtets tilladelse mangler
Flertallet mener ikke, at Nyborg Kommune kan tillade sig at sige nej til en ny stor virksomhed og 50 arbejdspladser.


Men selvom et flertal af politikere i Nyborg siger ja til Yamaha, så skal virksomhedens planer først godkendes i amtet. Og det er langt fra sikkert at Fyns Amt er indstillet på at droppe fredningsforslaget for Knudshoved.


Torsdag har fredningsnævnet indkaldt til et offentlig møde om fredningen af Knudshoved.