I det fynske folks tjeneste

Jan Johansen i hård kritik af regeringen

Det fynske, socialdemokratiske folketingsmedlem, Jan Johansen, langer nu hårdt ud efter sin egen regerings politik på dagpenge-området. Den er "fundamentalistisk", mener Jan Johansen.

Kritikken kommer i en kronik i tirsdagens udgave af Politiken. Det sker med en klokkeklar opfordring til deres egen partiledelse om at få øjnene op for problemet og genoverveje stramningerne på dagpenge-området.

Argumentresistent jerntæppe

Og det kommer dagen efter, at flere fagforeningsledere har lagt pres på regeringen for ændringer.

- På ét enkelt område har Folketingets partier fra den tidligere og den nuværende regering trukket et fundamentalistisk, argumentresistent jerntæppe ned: Dagpengereglerne fra VKO-aftalen i juni 2010 skal gennemføres. Punktum, lyder det i Politikens kronik fra Jan Johansen, der er by- og boligordfører hos Socialdemokraterne.

Her foreslår han eksempelvis at der i en lavkonjunktur ikke bør være loft over antallet af uger, man kan modtage supplerende dagpenge, ligesom han støtter Dansk Metals forslag om, at man skal kunne genoptjene retten til dagpenge gennem blot 13 ugers beskæftigelse.

- Jeg har hidtil i offentligheden loyalt og trofast forsvaret regeringens linje, så godt jeg kunne, men ethvert medlem af Folketinget er forpligtet over for sine vælgere og sin samvittighed, skriver Jan Johansen videre i Politikens Kronik.

Afviser kritikken

Den socialdemokratiske gruppeformand, Henrik Sass Larsen, afviser til gengæld, at der skulle være et argumentresistent jerntæppe i regeringen.

- Man skal tage bestik af, hvordan mandaterne falder efter et valg. Og så sige, hvad er det muliges kunst for, hvilken politik man kan få gennemført, siger gruppeformanden, med henvisning til at partierne bag dagpengereformen, V, K, DF og R, også efter valget havde flertal for reformen.