I det fynske folks tjeneste

Jan Johansen skal klappe i med kritikken

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Jan Johansen har gentagne gange undsagt sin egen regering. Nu vil hans partifæller have ham til at rette ind.

05:41

Jan Johansen er for åbenmundet i sin kritik af socialdemokratisk politik. Han skal holde kritikken internt, siger hans egne partifæller.

1 af 2

Den tidligere Lindøarbejder, folketingsmedlem Jan Johansen, kommer igen og igen til at love noget, som han ikke har opbakning til i sit eget parti. Nu skal han rette ind, siger flere af hans egne partimedlemmer.

Siden Jan Johansen for halvandet år siden skiftede stillingen som næstformand i 3F Østfyn ud med jobbet som folketingspolitiker har han gentagne gange markeret sig som en kritiker af den regering, han selv er medlem af.

- Han er jo sådan en intern opposition i den socialdemokratiske gruppe. Han er sådan en i gruppen, man næsten forventer at når der er vanskelige emner på dagsordnen, så tager han det modsatte standpunkt, siger TV 2s politiske redaktør og kommentator Anders Langballe.

Hold kritikken internt

Så sent som for en uge siden skete det igen. Jan Johansen kommenterer et indslag her på TV 2/FYN om besparelser på sygedagepengemodtagere. Og her afgiver Jan Johansen et løfte om at arbejde for at rette op på forringelserne af udbetalingen af sygedagpenge.

Men dagen efter siger socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen, at den udtalelse må stå for johansens egen regning, for regeringen har ingen planer i den retning.

Og Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen er ret kontant i sin kommentar til Johansens måde at lufte sin uenighed med den socialdemokratiske linje i det offentlige rum.

- Jeg ser jo helst at man aldrig gør det.

Og Sass Larsen fortæller, at enhver der offentligt kritiserer den socialdemokratiske kurs kan forvente en opringning fra gruppeformanden, og at Jan Johansen flere gange er blevet forstyrret i aftensmaden på den konto.

Jan Johansen har aldrig lagt skjul på sin fortid som Lindøarbejder og forforeningsmand.

Men der er ikke flertal for at ændre på sygedagpenge eller efterlønnen, fortæller gruppeformanden.

- Uanset hvor gerne man vil, og han vil meget meget gerne, fordi det vedrører utrolig mange af de mennesker som han har bevæget sig omkring, siger Sass Larsen og fortsætter:

- Man skal også kunne alle spillereglerne på Christiansborg.

Hvornår tror du, han lærer alle spillereglerne?

- Det er jeg ikke sikker på, han nogensinde lærer helt, griner Henrik Sass Larsen.