- Jeg fortryder inderligt

- Jeg er en forvirret ung mand, og jeg fortryder inderligt. Sådan lyder det fra den 18-årige Thomas Duch fra Odense, der tirsdag blev idømt 60 dages betinget fængsel for dødstrusler mod statsministeren.  

For to uger siden var han politisk aktiv i SF?s ungdom, Anti-racistisk-netværk og Nej til Krig. Desuden var Thomas Duch aktiv i spejderbevægelsen FDF.

Smidt ud alle steder

Efter at han tirsdag blev fundet skyldig i dødstrusler mod statsministeren er han ikke længere velkommen nogen af stederne.

- Jeg bliver ekskluderet fra SFU, og jeg er ikke velkommen i Anti-racistisk-netværk og i Nej til Krig. Jeg har også fået forbud mod at komme i Ungdomshuset i Nørregade og i FDF vil de heller ikke se mig længere. Jeg synes det er lidt hårdt, siger Thomas Duch.

Den unge mand er meget lettet over at han slap med en betinget straf og ikke skal afsone længere. Han syntes at varetægtsfængslingen på 10 dage var rigelig straf.

- Efter 24 timer havde jeg fået nok. Jeg følte mig ensom og savnede familie og venner, siger Thomas Duch.

Forvirret ung mand

I dag fortryder han bitterligt, at han sendte mailen til Anders Fogh Rasmussen.

- Jeg kan kun sige at det var et udslag af kedsomhed, og jeg fortryder inderligt og 180 procent.  Jeg er imod vold, og truslen havde intet på sig. Mine venner siger, at jeg er en meget forvirret ung mand, og det er måske rigtigt, lyder det fra Thomas Duch.

Chokeret familie

Thomas Duchs dødstrussel har ikke kun haft konsekvenser for ham selv. Også hans familie er chokeret over sagen.

- I dag fik jeg at vide, at jeg havde været på forsiden af diverse aviser og at det har taget hårdt på min mor og resten af familien, og det er jeg da dybt ked af, at jeg skal stå til regnskab over dem nu, siger Thomas Duch.