I det fynske folks tjeneste

Jeg vil gerne bytte den her...

I år begynder udsalget tidligt flere steder, så allerede søndag er der mulighed for både at bytte julegaver og at gå på udsalg.

02:19

Folk, der bytter gaver.

Kasseapparatet havde travlt.

Kø ved El-giganten

Hjemmeværnet var på plads.

1 af 5

Hvis man juleaften pakkede flere ensartede bøger ud, fik en rædselsfuld skål af tante Erna eller blev beriget med en alt for stor sweater, er der allerede i dag mulighed for at kaste sig ud i det store julegavebytte-ræs, skriver Jyllands-Posten.

Landet over holder flere indkøbscentre og butikskæder søndagsåbent - bl.a. Fields i København, Bruuns Galleri i Århus og Rosengårdcentret i Odense - og det betyder, at trængslen i forbindelse med gavebytteriet kan blive fordelt på flere dage.

Samtidig kan man med lidt held og snilde mange steder sikre sig en ekstra sjat penge i de næste dage - i hvert fald hvis man ikke har taget sin julegave i brug endnu. Mange butikker har nemlig valgt at indlede udsalget allerede her mellem jul og nytår, og det betyder, at man kan være heldig, at julegaven kommer på udsalg, og at man derfor kan returnere den og siden købe den langt billigere end før jul.

Ifølge Forbrugerrådet har man som forbruger krav på at få det fulde beløb, som der er betalt for varen tilbage, hvis butikken ellers tilbyder penge retur for julegaver og samtidig holder udsalg.

Se mere på TV 2/FYN søndag den 27. 12 klokken 19.30