I det fynske folks tjeneste

Jobgaranti til nyuddannede sygeplejersker

Mens de fleste fag kæmper med krisen og stor arbejdsløshed buldrer det derudaf for sygeplejerskerne. Stort set alle nyuddannede har job med det samme.

01:14

77 kvinder og to mænd sprang ud som nyudklækkede sygeplejersker fra University College Lillebælt i Odense fredag eftermiddag.

1 af 2

Fredag var en glædens dag på University College Lillebælt i Odense. Her dimmiterede 79 nyuddannede sygeplejersker, og nærmest alle har arbejde fra dag 1. De få uden job er det frivilligt - de har taget sig den luksus slet ikke at søge endnu.

- Der har været så meget med bachelorprojektet, så jeg har ikke søgt endnu. Men jeg er ikke nervøs for ikke at få et job. Jeg kan se, at der er mange opslag, siger Signe Boye Christiansen fra Odense.

Arbejdsløsheden for sygeplejersker i Region Syddanmark er Danmarks laveste - den er helt nede på 1 procent. Så alle kan få arbejde her. De fleste af dagens nyudklækkede sygeplejersker har allerede job i Svendborg og Odense.

Dog er der dog også nogle der vælger udfordringen med at tage job i Norge.

- Jeg kunne rigtigt godt tænke mig at opleve noget som sygeplejerske, og så har jeg hørt, at det er godt sundhedsvæsen, de har i Norge, siger Louise Kirchheiner fra Odense.

Læs mere om uddannelsen her